Keşif Beyoğlu: Yerler_Yollar_Kimlikler Çalıştayı Tamamlandı

Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi +10 İstanbul Araştırma Çalıştayları 2024 kapsamında “keşif beyoğlu: yerler_yollar_kimlikler” çalıştayı Ekin Girgin ve Aslıhan Ergin Asal yürütücülüğünde 1-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlendi.

İstanbul Beyoğlu’nun Kamerhatun, Hüseyinağa, Tomtom, Firuzağa ve Kılıçali Paşa bölgeleri ve yakın çevresini odağa alan çalıştaydaki temel gaye, katılımcıların bu bölgeleri hem fiziki hem de soyut bir bakış ile deneyimleyip, farklı yöntemler ile ifade etmeleridir. Bölgenin hem zamansal/mekansal olarak katmanlı yapısı, hem de bu katmanlı yapıya eklemlenen farklı kimlikler ve eylemlerin keşfi yapılmış ve izleri sürülmüştür.

10 gün süren çalıştay boyunca, yukarıda belirtilen mahallerden geçen Tarlabaşı-Tophane arasındaki aksta bulunan “yerler”, bu yerleri birbirine bağlayan “yollar” ve bu yol ve yerlere ait olan “kimlikler” katılımcılar tarafından hem bireysel, hem de kolektif olarak gözlemlenip deneyimlenmiştir. Deneyimlenen ve duyumsanan yer, yol ve kimlikler dekonstüriktivist bir tavırla parçalanıp çözümlenmiş, her bir parçadan tekil yahut bütüncül olarak yeni anlamlar yaratılarak farklı tema ve kavramlar üzerinden temsil edilmiştir. Çalıştay süreci Beyoğlu üzerine araştırmalar yapan Derya Kurt’un semineri ile de desteklenmiştir.

Beyoğlu saha gezileri ve stüdyo çalışmaları ile kurgulanan süreç sonunda ise öğrenciler üretimlerini, çalıştay yürütücüleri ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın katılımı ile gerçekleşen sunumlarda paylaşmışlardır.

Katılımcılar: Alara Kaya, Beren Erbaş, Doğa Karabulak, Ecenaz Ayazoğlu, Elif Ölten, Elifnaz Yıldırım, Eren Uzunöz, Kayra Şanal, Naz Öztaban, Selin Saygılı

Etiketler

Bir yanıt yazın