Kirazlıtepe Yaşam Merkezi’nin Gerçekliği

Kirazlıtepe Yaşam Merkezi'nin yukarıdaki görseli uzunca bir süre İstanbul Anadolu Yakası'nda reklam panolarını süsledi. Bu görseli her gördüğümde kendimce gerçekliğini sorguladım.

Bu projenin mimarı kim? Neden böyle bir bina? Gerçekten görselde olduğu gibi Boğaz’a hakim dik bir yamaçta mı konumlanıyor? Binanın silüetteki hakimiyeti ne olacak? sorularını sormadan edemiyorum.

Projenin detaylarına gelecek olursak:

Yaşam merkezi, Üsküdar Belediyesi tarafından İstanbul Boğazı’na oldukça hakim bir nokta olan Kirazlıtepe’de yapılması planlanıyor. 28 Ocak’ta temeli atılan binanın yapılmasındaki amaç ise Kirazlıtepe, Küplüce ve M. Akif Ersoy Mahalleleri’nde yaşayan yoğun nüfusun kültürel ve sportif etkinliklere rahat bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak.

Proje için uzun süre arsa geliştirme ve projelendirme çalışmalarını yürütülmüş ve 1 sene içerisinde tamamlanması planlanıyor. Kirazlıtepe Yaşam Merkezi, Üsküdar Belediyesi tarafından yapılması planlanan 4 yaşam merkezinin ilki olacak.

Üsküdar Belediyesi’nin web sitesinde projenin detayları şu şekilde anlatılıyor:

“Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Yaşam Merkezi; Semt Kültür Merkezi, Semt Etüd Merkezi ile Havuz ve Fitness Merkezi olmak üzere 3 ayrı fonksiyonu bünyesinde barındıracak. 800 kişilik çok amaçlı salon, erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı olmak üzere 2 yüzme havuzu ve fitness salonları, 7 adet derslik ile 3 adet el sanatları satış mağazasının bulunduğu Kirazlıtepe Yaşam Merkezi’nde, 30 araçlık kapalı otopark dışında 150 metrekarelik restaurant ve 365 metrekarelik boğaz manzaralı teras da yer alacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın