Kiremit Kırmızısı Cepheye Sahip Öğrenci Konutu

Kiremit Kırmızısı Cepheye Sahip Öğrenci Konutu

Next Architects, masif yapıların ve genellikle gri tonlarının hâkim olduğu bir çevrede, kırmızı tonundaki cephesiyle öne çıkan öğrenci konutu tasarladı. Stork olarak adlandırılan konut, Amsterdam’ın doğusundaki Oostenburg Adası'nda yer alıyor. Oostenburg bir zamanlar ticaret ve endüstri merkezi olarak anılan zengin tarihi mirasıyla günümüzde 1.500 konutluk yeni bir projeye ev sahipliği yapıyor.

VPT – Henri Boer

NEXT architects, Amsterdam merkezli bir inşaat şirketi olan Stadgenoot için üstlendiği proje kapsamında, mimarlık stüdyoları Urban Echoes ve HOH Architecten ile birlikte çalışarak, Oostenburg’un geçireceği dönüşümde önemli bir aşama kaydetti. Ofisler, Oostenburgermiddenstraat’taki “lot 6” alanı üzerinde, her biri kendi karakteri ve kimliğine sahip 4 binalık bir kompleksi tamamladı. NEXT architects tarafından tasarlanan De Stork öğrenciler için 137 stüdyodan oluşuyor. Urban Echoes tarafından tasarlanan De Sluis ve De Werkplaats özellikle gençler için sırasıyla 8 ve 28 stüdyo dairelik yapılar içerirken HOH Architecten tarafından tasarlanan De Stoomkracht’ta ise bir çalışma alanı ve yaşlılar için uygun fiyatlı 30 konut bulunuyor.

NEXT architects, “Yaşlılar ve gençler için tasarlamak, farklı ihtiyaç durumlarına saygı gösterilen bir ortamda, gerekliliklerin ortak değerler temelinde bir araya getirildiği, kapsayıcı bir şehrin yaratılmasına katkıda bulunmak için heyecan verici bir fırsat sunuyor,” diyor.

VPT – Henri Boer

The Stork, sakinleri arasındaki etkileşimi güçlendiren ortak iç ve dış mekânlara sahip bir mahalleler silsilesi olarak inşa edilmiş.

Yapının dış cephesi pas kahverengisi korten çelikle kaplanmış. Büyük ve derin pencereleriyle yapı özellikle endüstriyel bir estetiğe sahip. Masif çelik, bitkilerin, paylaşımlı yeşil alanların ve yeşillendirilmiş çatıların eklenmesiyle tamamlanıyor.

NEXT architects

Havadar, çift kat yüksekliğine sahip alanlar farklı katlarda yaşayan sakinleri bir araya getiriyor. Bu alanlar Oostenburg’un tarihine ithafen duvar resimleriyle süslenmiş. Bu alana çıkan merdivenler ve yapının büyük pencereleri alanın şehirle olan görsel bağlantısını güçlendirirken aynı zamanda mekan için doğal ışık kaynağı sağlıyor. Konut yapısı aynı zamanda çamaşır odası, kütüphane ve çeşitli ortak çalışma alanlarına da sahip.

Raymond Rutting

The Stork ve Urban Echoes ve HOH tarafından tasarlanan diğer yapılar yüksek kaliteli yalıtımlı cephelere, üç camlı pencerelere ve ısı geri kazanımlı bir havalandırma sistemine sahip. Yüklenici Heijmans Bouw, gürültüden kaynaklı rahatsızlığı en aza indirmek ve inşaat süresini kısaltmak amacıyla prefabrik bir inşaat sistemi kullanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın