Kırsalda Alışılmışın Dışında Bir Güzellik Salonu

Yusuke Yoshino Architects, Japonya’nın kırsal bir kenti olan Osaka’da, tipik örneklerinden farklı, Fas ve Orta Doğu renklerinden ilham alan bir güzellik salonu tasarladı.

Lula Hair Salon, beş katlı bir apartmanın birinci katında yer alıyor, ana özelliği tipik karo dış kaplaması. Karo malzemeye yanıt olarak, mevcut yapı ile süreklilik arz eden ama aynı zamanda bu sürekliliği kırmaya, kesintili olmaya çalışan bir mimari oluşturmak amaçlanmış. Zemin iPad boyutunda özel yapım, dört farklı renk tonundan tuğla karolarla kaplı.

Temel renk, Fas ve Orta Doğu’daki evlerin dış duvarlarında anonim bir alan ve manzara yaratmak amacıyla kullanılan bir renk olan pembe.

Duvarlar da iki renkten oluşan özel bir boya ile boyanmış. Alan birden fazla renk tonunun karmaşık bir etkileşimini sunuyor. Buna ek olarak, gün içinde ışık değiştikçe zeminin, duvarların ve tavanın renklerini farklı algılanıyor ve zamanın geçişi ile dönüşüyor gibi bir izlenim veriyor.

Galeri, insanların stüdyo fotoğrafçılığı, pop-up mağazalar, kafe, sergi alanı vb. etkinliklere katılabilecekleri bir yer olarak öngörülerek tasarlanmış. Amaç, güzellik salonu kalıplarını aşan bir alan yaratmakmış.

Salonun kendisi olacak ana mekân, mekânı galeriden ayırmak amacıyla zemin kattan bir kat yukarıda yer alıyor. Salona dışarıdan bakıldığında, sahne bir kat yükseltilip geceleri sahne ışıklarla aydınlatılarak, dışarıdaki insanlara hitap eden, müşterilerin dikkatini çeken bir salon şovu izliyormuş hissi veriyor.

Binanın arka tarafında yer alan spa, özel bir atmosfer yaratmak için geniş bir merdivene sahip ve bağımsız duvarlara sahip yarı özel odalarla çevrili.

Güvenlik amacıyla duvarın yüksekliği, personelin girişi görebileceği şekilde ayarlanmış.

İç ve dış mekân arasında bir süreklilik hissi yaratmak ve aynı zamanda dairenin dış malzemeleriyle süreksiz bir mimariyi savunmak için iç malzemeler dışa doğru yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın