Şangay'daki Bamboo Pavilion projesi ile LIN Architecture, kırsal alanlardaki insan davranışlarını deneysel bir yaklaşımla yeniden tasarlıyor.
Kırsaldaki kamusal alanların etkinleştirilmesi, her zaman kırsal inşaat projelerinin önemli bir parçası oldu. Tasarımcıların ve öğrencilerin kırsal alandaki deneysel projelere katılımı; ekolojik inşaat, sürdürülebilir işletme, ortak katılım, araştırma içinde öğretim gibi konulara odaklanarak kırsal inşaat alanı meselesi üzerine yeni bir imkanlar sunar.
Eşsiz bir doğal çevreye ve ekolojik kaynaklara sahip bir ada olan Chongming, yerel turizm ve tarımın gelişmesi için benzersiz avantajlara sahip. Her hafta sonu, Şanghay ve çevresindeki şehirlerden gelen turistler, özel tatillerde daha popüler ve verimli hale gelen geziler ile Chongming’e gidiyor. Kırsal alandaki tarım arazilerine ek olarak, insanların bölgedeki faaliyetleri kırsal peyzajın farklı bir parçası haline gelmiş. Buradaki mekansal deneyin ana odak noktası ise, mekanın davranışları nasıl harekete geçirip sosyal bir üretici haline gelebileceği olmuş.
Genel olarak, kırsal alanda insan davranışlarının iki özelliği bulunuyor: biri yatay düzlemin uzayabilirliği, diğeri ise alanda belirgin bir kümelenme olmaması. Programın yataydan dikey düzenlenmeye geçişi ve vurgulanmış bir mekansal kuşatmaya sahip oluşu ile tasarım, iki atılımcı noktaya sahip.
Tasarımcıların alan teorisine göre, aile üyeleri veya yabancılar arasındaki etkileşimler, insanları sınırları aşmaya teşvik eden bir alan sayesinde hayata geçiyor. İnsanlar zamanlarını dinlenerek, konuşarak ve bu enstalasyonu dolaşarak geçiriyorlar. Sonunda bir alandan diğerine seyahat ederek, rahat bir sosyal mesafeden yoğun bir sosyal mesafeye geçerek bir yakınlık ve bağlantı duygusu oluşturuyorlar.
İki haftadan fazla süren projenin inşaat sürecinde, araştırma ve katılım süreçleri birleştirilmiş. Profesyonel çalışanların yardımı ve rehberliği ile öğrenciler, projeyi başından sonuna kadar deneyimleyebilmiş.