Koyu Yeşil Kutunun Etrafında Şekillenen Apartman Dairesi

Ester Bruzkus Architekten'in Berlin'de yenilediği apartman dairesinde güçlü renkler, doğal malzemeler, optimal planlama anlayışı ile soğuk ve sıcak zıtlıkları gibi sürpriz öğeler kullanılmış.

Ester Bruzkus Architekten, daireyi Berlinli bir çift için rahat bir eve dönüştürmeden önce, boş dairenin iki yanında tavandan tabana pencereler ve diğer taraflarında açık beton duvarlar varmış.

Sirkülasyonun her taraftan akabilir hale gelmesi ve tasarımın mevcut malzeme koşullarından en iyi şekilde yararlanabilmesi için uzun dairenin ortasına tek ama karmaşık bir yeşil kutu yerleştirilmiş. Zengin renk ve malzemelerden oluşan palet, soğuk ve sıcağı uyumlu hale getirmek için nötr ham beton duvarlarla ve tavanlarla tezat oluşturuyor.

Dairede açıklık hissini kapatacak bir dizi geleneksel oda yaratmak yerine, duvarlardan uzağa tek bir kutuya benzer çerçeve konumlandırılarak mevcut duvarlarla arasında odalar oluşturulmuş. Koyu yeşil cilalı kutuda, soğuk beton tavan ve duvar, zıt malzemeler ve renkler ve hem havalı hem de rahat bir ev yaratmak için altın, mor ve kahverengi tonlar kullanılmış.

Uzun dairenin ortasına yerleştirilen kutu nedeniyle sirkülasyon her taraftan akabiliyor. Kutu içerisinde tüm mutfak ve banyo servis alanları gizli tutulmuş. Çevresinde, iki taraftan şehir manzarasına bakan odalar bulunuyor ve iç kısımda daha özel bir odacık, banyo bulunuyor.

Zengin renk paleti, nötr ham beton duvarlar ve tavanlarla tezat oluşturuyor. Merkezi kutunun koyu yeşiline ek olarak, Josef Frank tarafından tasarlanan zengin renkli doğal kuvarsit taşlar, terrazzo, pirinç, botanik ipekler ve renkli kumaşlar kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın