Kubrick Filmi Bir Yarışmaya Vesile Oluyor

Tarihi Stanley Oteli, Stanley Kubrick filmi the Shining / Cinnet filmine saygı niteliğinde bir labirent yarışması açtı. O ne ki diyenler, okumaya devam etsin.

Bilenler bilir, ama bilmeyenler için hatırlayalım:

Jack Nicholson’ın başrolünü oynadığı 1980 yapımı Stanley Kubrick filmi the Shining / Cinnet zamanının en iyi korku filmleri arasına girmiş bir baş yapıt. Kısaca filmde ana karakter Jack Torrance (Jack Nicholson) alkol sorunlarıyla başa çıkmaya çalışan bir yazar ve ailesiyle bir kar fırtınası yüzünden sıkışıp kaldığı otelde cinnet geçirerek karısını ve oğlunu öldürmeye çalışıyor.

Film, Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanmış. Film ile roman arasında büyük farklılıklar olsa da her iki eser de oldukça seviliyor. Burda bizi asıl ilgilendiren, King’in bu romanı yazmasına vesile olan bir süre konakladığı Stanley Oteli. Merak ediyorsanız film bu otelde çekilmedi ne yazık ki. İngiltere’de bir sette çekildi. Tabii Stephen King’in hayal kırıklığına uğradığına dair söylentiler de mevcut.

Filmdeki görüntülerin ilk defa bir yazarın gözünde canlandığı otelden bahsediyoruz, evet. 

Bu tarihi otel, the Shining filminden ilham alınarak çalılardan oluşan 950m2‘lik bir labirent tasarlanması için yarışma açtı. Yarışma, yılda yüzbinlerce ziyaretçi çeken bir otelde işinin sergilenmesini isteyecek amatör ya da profesyonel tasarımcıların ilgisini çekeceğe benziyor. Sonuç ürün labirentse, filme saygı niteliğinde olacak.

“Dünya üzerinde bir tarih ve hikayeyi paylaşan çok az otel var.” diyen otel sahibi John W. Cullen otelin tarihinde yatan bu özel anı insanlarla paylaşacağı için çok heyecanlı. 

Labirent, otelin bulunduğu Colorada’ya özgü şekilde yüksek dağlara ait kuş üzümü bitkisinden yapılacak ve otelin ön bahçesinin en belirgin elemanı olacak. Aynı zamanda kazananın adı da labirent bölgesinde bir pankartta yazacak. Kurdele ise 3. Geleneksel Stanley Film Festivali’nde 30 Nisan’da kesilecek.

Son teslim tarihi 31 Ocak! Detaylar için tıklayın.

Filmden tanıdık bir sahneyi de hatırlatmadan geçmeyelim.

Etiketler

Bir yanıt yazın