CF Møller Architects’in Tasarladığı Lego Genel Merkez Binası Hizmete Açıldı

Lego'nun CF Møller Architects tarafından tasarlanan genel merkez binası, Danimarka'nın Billund kentinde açıldı. Şirketin BIG (Bjarke Ingels Group) tarafından tasarlanan Lego House ziyaretçi merkezinin yakınında inşa edilen 54.000 metrekarelik ofis binası, iki bin çalışana ev sahipliği yapıyor.

CF Møller Architects, genel merkezi Lego’nun “hayal gücü, eğlence, yaratıcılık, özen, öğrenme ve kalite” gibi temel değerlerini içerecek şekilde tasarlamış. Genel merkez, her biri üç veya dört katlı sekiz bloktan oluşuyor.

Blokların üst katlarında toplantı odalarının yanı sıra ofis alanları da yerleştirilmiş. Yapı bloklarının birleştiği alanlarda farklı renklerde merdivenler kullanılmış. Binadan çıkıntı yapan dairesel bir blokta ise bir kantin alanı planlanmış.

Binanın dış cephesi, Lego yapı taşlarının dev versiyonlarıyla süslenmiş. Binanın çatısına bir çift büyük tuğla şeklinde toplantı odası, birden fazla yeşil çatı ve bir mini golf sahası yerleştirilmiş.

Kampüsün merkezinde, Lego’nun Campus Square olarak adlandırdığı büyük bir atriyum yer alıyor. Bu dört katlı yüksek atriyum çatı pencereleriyle aydınlatılmış ve üst katlarında farklı katlara çıkan geniş kavisli merdivenlerle ve  balkonlarla çevrilmiş. Çatıdan, oyuncak karakterlerin resimleriyle kaplı üç büyük Lego tuğlası sarkıtılmış.

Diğer binaların alt katında toplu olarak People House olarak adlandırılan etkinlik alanları, spor salonu, otel konaklama ve bir mağazanın da yer aldığı bir bölüm tasarlanmış.

Genel merkez, Lego tarafından 1930’lardan beri şirketin merkezinin bulunduğu Billund’da inşa edilen bir dizi yeni geliştirmenin bir parçasını oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın