Living Places Copenhagen, 2024 Architizer A+Awards’ta İki Büyük Ödül Kazandı

Living Places Copenhagen, 2024 Architizer A+Awards’ta İki Büyük Ödül Kazandı

Living Places Copenhagen projesi, 2024 Architizer A+Awards'da jüri tarafından verilen "Sustainable Private House" ve halk oylamasıyla verilen "Architecture+Innovation" kategorisini kazandı.

Fotoğraflar: Adam Mork   

VELUX Group, EFFEKT Architects, Artelia Engineers ve Enemærke & Petersen işbirliğiyle hayata geçirilen Living Places konseptinin ilk prototipi olan Living Places Copenhagen, Nisan 2023’te Kopenhag’daki Demiryolu Bölgesi’nde kapılarını açtı.

Living Places Copenhagen, inşaat sektöründe öncü olmak ve yapıların fonksiyonlarını yeniden düşünmenin küresel iklim ve sağlık sorunlarını çözmeye yardımcı olabileceğini göstermeyi hedefliyor. Projenin konsepti; sağlıklı, uyumlu, basit, zamanla paylaşılabilir ve değiştirilebilir evler yaratmayı hedefleyen beş temel ilkeye dayanıyor. Bu ilkeler, hem yeni projeler hem de mevcut topluluklar için geçerli sayılabilir.

VELUX Group ve ortakları, projeleriyle metrekare başına 3.85 kg/CO2 değerinde karbon ayak izine sahip konutların inşa edilebileceğini ve bu konutların tek ailelik bir ev veya büyük ölçekli sıra evlerin piyasa fiyatına eşdeğer bir maliyetle üretilebileceğini gösteriyor.

Proje kapsamında, “Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi” gerçekleştirildi. Her malzeme, tasarım ve inşaat tekniği tipik bir Danimarka evine kıyasla oluşturduğu emisyonlar açısından dikkatlice değerlendirildi ve haritalandı. Bu değerlendirmeye dayanarak, Living Places Copenhagen projesi, insanlara ve gezegene fayda sağlayan evler inşa etmek için gelecekteki teknolojileri beklememize gerek olmadığını gösteriyor. Ayrıca, Living Places Copenhagen, gün ışığı ve temiz havayı kullanarak sağlıklı bir iç mekan iklimi yaratmaya odaklanıyor.

Architizer A+Awards’taki “Sustainable Private House” kategorisi, sürdürülebilir sistemler ve malzemeler kullanan; etik tasarım, inşaat ve işletme alanlarında en iyi uygulamaları yürüten özel konut projelerine verilirken, “Architecture+Innovation” kategorisi ise, yeni, deneysel ve alışılmadık tasarım konseptleri ve malzemeler içeren veya geleneksel yaklaşımları yeniden yorumlayan projelere veriliyor.

“Living Places Copanhagen projesi ile Sustainable Private House ve Architecture+Innovation kategorilerinde ödül almaktan büyük onur duyuyoruz. Projedeki amacımız, sağlıklı, uygun maliyetli ve düşük karbon ayak izine sahip evlerin inşa edilebileceğini göstermekti. Aynı zamanda sektörü ve insanları farklı şekil ve yöntemlerde konut tasarlamaya teşvik etmek de bizim için önemliydi. Bu iki ödülle, konseptin hem binlerce kişi tarafından yenilikçi yaklaşımıyla tanındığını hem de özel ev sahiplerine hitap ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz,” diyor VELUX Group Direktörü Lone Feifer.

2023 yılında, Living Places Copenhagen projesi, inovasyon kategorisinde EY Sürdürülebilirlik Ödülü, Bo Bedre Dergisi Yenilikçi Tasarım Ödülü, American Institute of Architects’ten “Sustainable Future Award” ve “Merit Award for Architecture” kazandı. Mart 2024’te ise “Active House Radar Master Award” ve MIPIM 2024’te “Best Residential Project” ödüllerine layık görüldü.

VELUX sponsorluğunda hazırlanmıştır.

A: Girne Mah. Girne Cad. No: 119/121 Maltepe – İstanbul
T: 0216 302 54 10
W: www.velux.com.tr 
Etiketler

Bir yanıt yazın