Londra’da İki Konut Bloğu Arasında Tamamen Şeffaf Bir Yüzme Havuzu

Mimarlık stüdyosu HAL, Londra, Battersea'deki Embassy Gardens geliştirme alanındaki iki bina arasında 35 metre yüksekliğinde şeffaf bir yüzme havuzu köprüsü oluşturdu.

Sky Pool adlı 25 metre uzunluğunda, 148.000 litre su ile dolan yüzme havuzu projesi tamamen akrilik panellerden yapılmış. Havuzu kullananlar yüzerken 35 metre yükseklikten sokağı görebiliyor.

Mimarlık ofisini HAL, dünyada bir ilk olarak tanımladığı havuzu, insanlara benzeri olmayan bir yüzme deneyimi yaşatan eğlenceli bir yapı olarak tasarlamış. Ancak proje, havuzun inşaat alanı içindeki uygun fiyatlı konut sakinlerinin erişimine açık olmaması nedeniyle tartışmalara neden olmuş. Ofisin kurucusu Hal Currey projeyi “Yüzücülerin Londra’nın muhteşem manzaralarından yararlanabilecekleri, iki bina arasında uzanan hafif bir yapı olarak yüzülebilir bir köprü üretmek istedik” şeklinde özetliyor.

Köprü, Kieran Timberlake tarafından tasarlanan Battersea’deki ABD Büyükelçiliği ile birlikte yakın zamanda tamamlanan iki konut bloğunun 10. katları arasındaki 15 metreyi kapsıyor.

HAL tarafından tasarlanan bloklar, geliştirici EcoWorld Ballymore’un İngiliz mimarlık stüdyosu Farrells tarafından master planı yapılan ve elçilik binasını içine alan 15 dönümlük Embassy Gardens arazisinin bir parçasını oluşturuyor.

Tamamen şeffaf bir yapı tasarlamak isteyen mimarlık ofisi yapı mühendisliği konusunda Eckersley O’Callaghan ile birlikte çalışmış.

Yapı, Reynolds Polymer Technology tarafından büyük akrilik panellerden yapılmış ve yerine kurulmuş. Havuzun alt kısmında 360 milimetre, duvarlarda ise 180 milimetre kalınlığında akrilik kullanılmış.

Havuz iki blok arasında yer aldığından, yüksekliği nedeniyle suyun ağırlığını ve rüzgardan etkilenmesini desteklerken binaların hareketine cevap verecek şekilde tasarlanmış.

Sky Pool, spa, spor salonu, özel sinema, kapalı havuz ve ortak çalışma alanlarıyla birlikte, Embassy Gardens geliştirme sakinlerinin site genelinde daha yüksek hizmet ücreti ödeyen sakinleri tarafından kullanılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın