Londra’daki Sıra Eve Beton Ek

Londra'nın Dulwich mahallesindeki bir ev, Proctor & Shaw tarafından yenilenmiş.

Dulwich House adlı mevcut sıra evi yenilemek ve genişletmekle görevlendirilen ofis, evin arka tarafındaki 57 metre uzunluğundaki bahçeyle bağlantısını geliştirmeye odaklanmış.

Ofis, dikkatini evin arka tarafına odaklayarak minimal, çıplak beton bir yapıyla çerçevelenmiş bir dizi aile alanı eklemiş.

Önceden Proctor & Shaw, daha cömert tavan yükseklikleri ve dış mekanla daha yakın bir bağlantı oluşturmak için evin bahçeden 1,5 metre yüksekte alan arka kısmı iki basamak indirmiş.

Ahşap basamaklarla birbirine bağlanan ve bir depo, mutfak ve yaşam alanından oluşan üç odalı alan evin arka tarafındaki beş metrelik terasa bakacak şekilde tasarlanmış.

Zemininde bioethanol  şömine bulunan kısa, kalın bir duvar yemek ve oturma alanlarını ayırırken mutfak büyük bir beton ada etrafında toplanmış.

Yaşam alanında, bir koltuğun yanında iki katlı geniş bir pencereye yer verilirken, bitişikteki yemek alanında tam boy sürgülü cam kapılarla verandaya ulaşım sağlanmış.

Yeni alanın merkezine meşe kaplı bir merdiven eklenerek iki yatak odası alanı sağlayan çatı katı alanına erişim sağlanmış.

Evin birinci katındaki mevcut yatak odaları minimum düzeyde değiştirilmiş ve kalan bütçe, biri pembe tonlu sıva ile kaplanmış olan banyoları iyileştirmek için kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın