Lüks konutta 20 aylık stok birikti

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin açıklamasına göre, Türkiye'nin markalı ve nitelikli konut inşa eden en büyük 22 şirketinin elinde, bugün itibarıyla yeni projeye başlanmasa dahi 20 ay yetecek stok bulunuyor.

Basında yer alan onca gayrimenkul haberi, gazetelerde gördüğümüz boy boy yeni konut projesi reklamları konut stoğunun bu denli artabileceğini herkesin aklına getiriyordu. Ülkenin heryerinde filizlenen konut ve ticaret ağırlıklı yatırımlar “peki buralarda kim oturacak?” sorularını gündeme getirmişti. TRT Haber’de yayınlanan, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin açıklaması da aklımızda beliren bu soruları cevaplar nitelikte.

Açıklamada Türkiye’nin markalı ve nitelikli konut inşa eden en büyük 22 şirketinin elinde, bugün itibarıyla yeni projeye başlanmasa dahi 20 ay yetecek stok bulduğu belirtiliyor.
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, Redin.com ve Garanti Mortgage ile yaptıkları aylık konut ve kira fiyatları araştırmasında yer alan ‘markalı konutlardaki stok’ araştırması sonuçlarını açıkladığı haberde, Türkiye’de 3 ayda ortalama 110 bin konut satıldığını, satışların yüzde 10’undan azının reklam veren markalı konutlardan oluştuğunu söyledi. Kentsel dönüşümün gerçekleşebilmesi için imar haklarının menkulleştirilmesini öngören bir çalışma yaptıklarını belirten Gökkaya, bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşacaklarını ifade etti.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın