MAD Architects Tasarımı Şişme Strüktür: “Ephemeral Bubble”

Ma Yansong, 2024 Echigo-Tsumari Sanat Trienali için "Ephemeral Bubble" isimli bir enstalasyon tasarladı. Bu enstalasyon, antik Japon kırsalı ile bir diyalog kurmayı amaçlıyor.

“Ephemeral Bubble”, Murono Köyü’ndeki yüzyıllık bir eve entegre edilmiş ve geleneksel ahşap bir yapıdan nazikçe üflenen bir balon gibi görünüyor. Bu da tasarıma, nefes alan havanın hafifliğini ve saydamlığını taklit eden geçici, esnek bir alan hissi veriyor.

Balonun biyomorfik tasarımı, doğadan ilham alan akışkan ve yumuşak şekiller içeriyor. Balon konsepti aynı zamanda tasarımda etkileşimin önemini vurgulamak amacıyla eğlenceli ve interaktif bir alan sunarak deneysel olan enstalasyonu duygusal ve ruhsal keşifler için en ideal hale getiriyor.

Balonun içi geniş ve belirsiz bir mekân hissi verdiği için, performanslar, törenler, toplantılar ve diğer etkinlikler için de uygun. Enstalasyon, beyaz iç mekânında çevredeki yeşillikleri ve renkleri yansıtarak yumuşak ışıklı bir atmosfer yaratıyor. Sanal ve somut unsurların bu birleşimi, eski ile yeniyi harmanlayarak antik yapıya yeni bir hayat getiriyor.

“Ephemeral Bubble,” köyün geleneksel dokusu içinde yer alırken kasıtlı olarak bir kökeni yokmuş gibi görünerek, köye yeni bir kültürel canlılık katmak amacıyla bilinçli bir “sembolsüzleştirme”yi temsil ediyor.

Şimdi China House Huayuan olarak bilinen tarihi ev, 2016’daki açılışından bu yana Çin sanatsal ifade ve kültürel değişim merkezi olmuş. Echigo-Tsumari Sanat Festivali’nde Çin ve Japon sanatsal toplulukları arasında hayati bir bağlantı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın