Masif Ahşaptan Üniversite Yapısı

Masif Ahşaptan Üniversite Yapısı

LMN Architects, UC Berkeley’deki Undergraduate Academic Building yapısını tamamladı. Üniversitenin tarihi Campanile Way ve Strawberry Creek yeşil alanlarını çevreleyen bir alanda konumlanan yapı, eğitim için yeni bir merkez yaratırken kampüsün tarihi atmosferini de korumayı başarıyor. Tasarım, masif ahşap strüktürü ve ahşap yapı elemanlarıyla ortaya çıkıyor.

LMN Architects

Beş katlı yapı, kampüsün klasik yapılarına benzer kireçtaşı sıvalı cepheleri, temiz hatları, kusursuz cephe kaplamaları ve kapalı kemerleriyle dikkat çekiyor. L şeklinde planıyla yapının çevrelediği bir teras ve zemin seviyesindeki oditoryum alanı doğrudan Strawberry Creek yeşil alanına atıfta bulunarak organik formlara, dokulara ve doğal peyzaja vurgu yapıyor.

Bruce Damonte

İç mekanda, büyük pencereler gün ışığını içeri alarak masif ahşap yapıya canlılık katıyor. Dış mekanda ise öğrenme alanları, öğrencilere bireysel ya da ekip olarak çalışabilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanlar sağlıyor.

Bruce Damonte

Esnek Öğrenme Alanları:

Undergraduate Academic Building yapısının tasarımında esneklik yatıyor. LMN Architects, geleneksel derslerden katılım teşvik eden, proje tabanlı öğrenmeye kadar çeşitli eğitim yöntemlerini destekleyecek bir alan tasarladı. 27 dersliğiyle saatte 1.300 öğrenciyi bünyesinde bulundurabilen yapı, çeşitli öğrenme alanları, açık hava çalışma alanları ve açık koridorlarıyla öğrenciler arasındaki entelektüel alışverişi ve işbirliğini teşvik ediyor.

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) ilkelerine öncelik veren yapı, sosyal etkileşimi ve kapsayıcı eğitimi destekliyor.

LMN Architects

Sürdürülebilirlik:

Ahşabın biyofilik faydalarını benimseyen bu masif ahşap projesi, malzeme seçimiyle yapının karbon ayak izini önemli ölçüde azaltırken sıcak ve samimi bir mekan yaratıyor. LEED Gold sertifikasını hedefleyen elektrik enerjisiyle işleyen yapı, enerji verimliliği açısından dikkat edilen özellikleriyle öne çıkıyor. Çapraz havalandırmalı sınıflar, açılabilir pencereli ofisler, tavan vantilatörleri, dış gölgelendirme ve ısı geri kazanımlı havalandırma sistemi yapıda yer alan enerji verimliliği sağlayan özellikler haline geliyor. Ayrıca yapı bir yağmur toplama sistemiyle donatılıyor.

LMN Architects

Erişim ve Toplum:

Yapının kampüsün merkezindeki konumu, erişilebilirliğini arttırarak farklı disiplinlerdeki lisans öğrencileri için bir merkez işlevi görmesini sağlıyor. Ayrıca yapının konumu ve geçirgenliği kampüsün akademik merkezi ile derenin karşısındaki öğrenci yaşam tesisleri arasında adeta bir köprü işlevi görmesini sağlıyor. LMN Architects’in internet bağlantısı konusundaki hassasiyeti dijital altyapıya da yansıyor, yapı boyunca dijital öğrenme ve uzaktan eğitim sistemini desteklemek amacıyla güçlü teknolojik çözümler yapıya ekleniyor.

LMN Architects

LMN Architects tarafından tasarlanan UC Berkeley Undergraduate Building, üniversitenin tarihi mirasına saygı gösterirken modern bir eğitim yaklaşımını da yansıtıyor. Esnek öğrenme alanları yaratarak ve topluluk bilincini teşvik ederek yapı, Berkeley’in eğitimin geleceğine yönelik vizyonunun bir kanıtı olarak yükseliyor. Yapı sadece mimari açıdan bir simge değil, aynı zamanda üniversitenin istisnai bir lisans eğitimi deneyimi sunma konusunda süregelen kararlılığının da bir sembolü oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın