Mega Köy veya Ahır Kent Siirt

Bir zamanların Kültür Merkezi Siirt, bugün maalesef, Mega Köye dönüşmüş bulunuyor.

Bunun böyle olduğunu kabul etmek zorundayız. Siirtliler olarak, artık, ana cadde ve yollarda bile hayvanlarla iç-içe yaşıyorsak, yetkililerin ve etkililerin de bunun böyle olduğunu kabullenmeleri gerekir.

Siirt, on bin nüfuslu bir kentken, gerçekten bir kültür merkeziydi. Nüfusu neredeyse 150 bine ulaşacak ama şimdi tam anlamıyla bir MEGA KÖY! Duyduk ki, Siirt’i AHIR KENT konumundan çıkarmak için uğraşılar var. Ancak, hayvanlar için yeni alanlar kurulacaksa, tespit edilecek yerin İl Hıfzısıhha yasası çerçevesinde düşünülmesi gerekir. Yanlışı, yanlışla düzeltmenin anlamı olmaz. Yanlış, doğruyla düzeltilmeli ki, yapılan iş, sarfedilen emek boşuna gitmesin!

Siirt’i, AHIR KENT konumundan çıkarmak istiyorsak, Yanlışları, yeni yanlışlarla düzelterek değil, doğruları bularak ve uygulayarak gerçekleştirelim.

Evet, AHIR KENT SİİRT’TEN kurtulmak istiyoruz. Ancak, bu yapılırken, yeni yanlışlıklara yol açılmaması gereğini savunuyoruz. Şehrin gelişme yörelerine hayvan pazarı ve hayvan yetiştirme merkezleri kurularak değil, en modern ve en zararsız şekilde olmak şartına bağlı olması kaydıyla ve acilen hayvan besiciliği yapılacak alanların kurulmalarını bekliyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın