Mimardan Gökçek’e Vasiyeti Tekrar Oku

Melih Gökçek'in AOÇ'deki çalışmalarını "Atatürk'ün vasiyetine uygun yapıyorum" açıklamasına mimarlardan tepki geldi.

Tezcan Karakuş Candan, “Hayvanat bahçesi alanında 213 bin metrekare yapılaşma yapılacak. Temapark yoluyla gelmiş geçmiş en büyük ticari rekreasyon alam olacak. Proje Atatürk’ün vasiyetine aykırıdır. Gökçek’in vasiyeti tekrar tekrar okumasım öneririm” dedi.

Mimarlar: Temapark ticari bir projedir

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AOÇ’deki çalışmalarını “Atatürk’ün vasiyetine uygun yapıyorum” açıklamasına Mimarlar Odası’ndan tepki geldi. Gökçek’in Temapark ile ilgili açıklamalarının Atatürk’ün vasiyetiyle hiçbir alakası olmadığım öne süren Ankara Şube Başkam Ali Hakkan, şunları söyledi: “Gökçek’in projesi, kamu yararı olmayan AOÇ’yi yapılaşmaya açan ve plastik bir hayvan çöplüğüne dönüştürecek proje. “Temaparkı ‘Atatürk’ün vasiyetine uygun şekilde yapıyorum’ diyor. Yaptığı talana kılıf bulmaya çalışıyor. Yeniden aday olmak için hamle yapmaya çalışsa da nafile, halkın tepkisinden korkarak gece yarısı teleferik için ağaç kesen, meslek odaları ile işbirliği içerisinde bile olmayan, hazırladığımız raporla dünya belediye başkanlığı adaylığından ödülsüz dönen bir belediye başkanı Ankaralılar gözünde meşruiyetini yitirmiştir. Temapark projesi tamamen ticari rekreasyon projesidir.”

Şube Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Tezcan Karakuş Candan da şöyle dedi: “AOÇ hayvanat bahçesi alanında 213 bin metrekare yapılaşma yapılacak. Hayvanat bahçesinin kullanımının genişletilmesinin yanı sıra temapark ve getirilen kullanımlar yoluyla gelmiş geçmiş en büyük ticari rekreasyon alanı olacak. Bu nedenle proje tamamen Atatürk’ün vasiyetine aykırıdır. Gökçek’in vasiyeti tekrar tekrar okumasını öneririm. Atatürk, halkın kullanacağı gezeceği yerlerden bahsediyor, sadece parası olan vatandaşın gidebileceği ticari merkezlerden bahsetmiyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın