Ekvador’da Eski Kamu Binaları Sosyal Konuta Dönüştürülüyor

RAMA Estudio, Ekvador Şehircilik ve İskan Bakanlığı'nın kamu binalarının sosyal konuta dönüştürülmesi için düzenlediği yarışmayı kazandı.

Proje kapsamında Ambato şehrindeki Cevallos Parkı’nın önünde yer alan uyarlanabilir Miduvi Tungurahua binası 45 kişi için 16 daire içeren yeni bir yüze kavuşacak.

Ekvadorlu ofis, çevresinde bulunan miras unsurlarına uyum sağlayan bir tasarım hazırlamış. Cevallos Parkı’na bakan yapının ikinci katı kamusal alanın bir uzantısı olarak entegre edilerek, sakinlerinin binaya yaya erişiminin sağlanması planlanmış.

Proje, üç bahçe avlusu ile birbirine bağlanan üç konut bloğundan oluşuyor. İlk blok, aile mikro ekonomilerini desteklemek için kamusal alanla bağlantılı olacak şekilde tasarlanacak. Aynı zamanda parka bakan avlu ise bostan, kullanıcıların buluşma yeri ve ortak kullanım alanı olarak birden çok işleve sahip olacak şekilde planlanacak.

Ayrıca projenin finansal sürdürülebilirliğini sağlamak için bir kafeterya hayata geçirilecek.

Cephe, kamusal alanla ilgili olarak tüm iç alanların mahremiyetini ve sadeliğini sağlayan kafesli ahşap, metal ve camdan yapılmış bir galeri şeklinde olacak. Yatay sirkülasyon ve konutlara erişim için bir galeri oluşturmak üzere mevcut yapıya bir parça eklenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın