Meksika’da İç Mekanında Geri Dönüştürülmüş Malzeme Kullanılan Restoran: Makan

Meksika'da bulunan bir Singapur restoranının iç mekanında %50 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanıldı.

Singapur mutfağının tipik Güneydoğu Asya lezzetlerini bir araya getiren Makan, endüstriyel tarz bir alanda müşterilerine hizmet veriyor.

Locus’un tasarımcıları Jachen Schleich ve Sana Frini, çevresel konulara öncelik vermeyi hedeflemişler ve bu nedenle iç mekan düzenlemesinin yarısında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmışlar.

“Konsept aşamasında geri dönüştürülebilir malzemeler kullanımına, özellikle de geleneksel beyaz meşe ağacınının iç mekan tasarımda kullanımına öncelik verildi. Bu seçim, çevrenin doğal güzelliklerini öne çıkarmanın yanı sıra doğal kaynakların uygun şekilde yönetilmesini sağlıyor, çevrenin korunmasını teşvik ediyor ve yerel endüstri sürdürülebilirliğini destekliyor.”

Beyaz meşe ağacı tezgahları, rafları ve yerleşik oturma alanlarını oluşturuyor, bunu yaparken de beton döşeme, kolon ve tavanla zıtlık oluşturuyor.

Restoranın iki tarafında sokağa bakan cepheler var ve bu durum yemek alanına uzun, açılabilir pencerelerle doğal ışığın dolmasına izin veriyor.

Bu durum, gün içerisinde yapay ışık ve klima ihtiyacını en aza indiriyor ve elektrik kullanımını azaltıyor.

Banketlerin üstündeki raflar şarap şişeleri, cam eşya ve diğer aksesuarlarla doluyken açık depolama üniteleri iki servis tezgahının üzerinde asılı duruyor.

Bir tarafta, kağıt paravanlarının arkasında, çökük zeminlere ve ahşap banklara sahip bir dizi özel yemek alanı bulunuyor.

Asya yemek geleneklerini yansıtan bu odalar, paravanlarla birbirlerine açılabiliyor.

Barın ve açık mutfağın arkasında ve tuvalet duvarlarındaki kömürleşmiş dikey ahşap paneller siyah bitişli görünüme sahip.

“Bu teknik, sadece görsel olarak güzel bir unsur katmıyor, aynı zamanda çevreye ve sağlığa kimyasal işlemleri ortadan kaldırarak dayanıklılığı ve direnci sağlıyor.”

Genel olarak; yüksek tavanlar, geniş pencereler ve açık restoran ışık ve havadar bir atmosfer yaratırken, materyal ise endüstriyel bir hava katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın