Meksika’da Sıkıştırılmış Topraktan Yapılmış Bir Tenis Kortu

Meksikalı mimarlık ofisi Taller Héctor Barroso tarafından bölgenin geleneksel tenis turnuvasına ev sahipliği yapmak üzere tasarlanan Cabo Spor Kompleksi'nde toprak duvarlar çöl manzarasıyla bütünleşiyor.

Los Cabos’ta bulunan kompleks, sahile yakın kaktüslerle dolu bir alanda yer alıyor. Taller Héctor Barroso, kompleksi “güzel ve olağanüstü” konumundan en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarladı.

5.000 metrekarelik kompleks, her yaz düzenlenen profesyonel bir tenis turnuvası olan Meksika Açık Los Cabos’un yeni mekânını oluşturuyor. Tesis diğer zamanlarda özel bir spor kulübü olarak kullanılıyor.

“Kullanımların kombinasyonu göz önüne alındığında, mimari, kullanıcıların çeşitli açık hava etkinlikleri geliştirmelerine ve alanın sunduğu harika manzaraların keyfini çıkarmalarına olanak tanıyan geniş açık alanların ortaya çıkmasına neden oldu.” 

Proje aşamalara ayrılmış olup ilk aşama tamamlanmış bulunuyor. Krater adı verilen gömülü bir stadyum, üç tenis kortu, bir kulüp binası ve soyunma odası, idari alan ve merkezi bir avludan oluşuyor.

Ayrıca açık turnuva sırasında kurulabilen ve kullanılmadığında sökülebilen metal çerçeveli, 3.500 kişilik bir stadyum için de alan bulunuyor.

Alandaki binalar doğrusal olup, manzaraya ve güneşe göre dikkatlice yerleştirilmiş pencerelere ve diğer açıklıklara sahip.

Duvarlar, çevredeki arazinin renk ve dokularıyla uyumlu bir malzeme olan sıkıştırılmış topraktan yapılmış. Mimarlık ofisi, taşıyıcı duvarların yapıyı desteklemeye yardımcı olan bir iç çelik ızgaraya sahip olduğunu belirtti.

Kirişler ve kanopiler de dahil olmak üzere ahşap elemanlar hava koşullarına dayanıklı çam ağacından yapılmış.

Tesisin mekansal organizasyonu, tenis kortlarının oyuncular için güneş parlamasını en aza indirmek amacıyla kuzeyden güneye doğru hizalanması gerekliliğinden yola çıkılarak oluşturulmuş. Yerleşim planı aynı zamanda okyanusun konumundan da etkilenmiş.

İnşaatın bir sonraki aşamasında iki ek tenis kortu, futbol sahası ve yemek alanı yapılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın