MİM’in 6. Bölüm Konuğu Melike Altınışık

Nevzat Sayın’ın hazırlayıp sunduğu TV programı "MİM", 29 Ekim Perşembe saat 19:00'da TRT2'de yayınlanacak. Programın 6. bölüm konuğu ise Melike Altınışık.

MELIKE ALTINIŞIK KALEMİNDEN “MİM “

“Değişim ve dönüşümün çok hızlı yaşandığı günümüzde dün, bugün, yarın arasındaki ortak dili oluşturan, zihinlerimizi dolduran imgelere ve her şeye bir mim koymak gerekli. Önemli bularak üstünde durmak, kuşkulanmak, unutmamak için mim koymak!

Jean Baudrillard’a göre, olayların tarih oluşturacak şekilde katılaşması veya yoğunlaşması için “belli bir yavaşlığa” ihtiyaç vardır. Onun hipotezine göre, hızlanmanın akımına kapılan şeyler onlara anlam veren referans alanından savurularak çıkar, fragmanlara, anlamı boşaltılmış bir uzamda dolanıp duran yalıtılmış gerçeklik parçacıklarına dönüşürler.

Nevzat Sayın MIM sohbetleri aracılığıyla tam da bu bağlamda içinde bulunduğumuz zamanda bilginin gücünü farklı şekillerde kullananarak, başka pencerelerden bakabilen, mimarlık üzerine düşünen, üreten zihinleri konuk ederek farklı mimarlıkların sesini toplum ile buluşturmakta.

Durup bir bakmaya, dinlemeye, sorgulamaya, birlikte düşünebilmeye olanak sağlayan bu sohbetler aracılığıyla mimarlık konuşmak başka mimarlıklar hakkında keşifler yapmamıza ve yaşadığımız çevreye yeni gözler ile bakabilmemize olanak sağlamakta. MIM, başka mimarlıklar hakkında farkındalık yaratan önemli bir tartışma zemini. “

Yapımcılığını Lacivert Film’ in üstlendiği Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi’nde çekimleri gerçekleştirilen, MİM programını Nevzat Sayın hazırlayıp sunuyor. İlk yayının ardından hafta içi devam eden tekrarlarının ardından TRT İZLE, TRT 2 youtube kanalında ve TRT Dinle kanalında Podcast olarak da yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın