Mori House’da Avustralya, Japon ve Portekiz Tasarım Unsurları Bir Arada

Mori House’da Avustralya, Japon ve Portekiz Tasarım Unsurları Bir Arada

Aires Mateus ve MAArchitects tarafından tasarlanan Mori House, kültürlerin uyumlu bir karışımı. Klasik sahil kulübesinin modern bir yorumu olarak tasarlanan ev, Avustralya'da yer alıyor.

Mori House’da Avustralya, Japon ve Portekiz tasarım unsurları uyumlu bir şekilde bir araya getirilmiş. Bu dingin sığınak, işverenin ve çok kuşaklı ailesinin sahil yaşamının güzelliğini tatmaları için tasarlanmış.

“Mori” adı Japonca’da “orman” anlamına geliyor ve mobilyalar uyum, işlevsellik ve doğaya saygı gibi Zen değerlerini yansıtıyor.

Dış cephede beton kullanımı hakimken, iç mekanda temel unsurlardan arındırılmış minimalist bir tasarım göze çarpıyor. Marangozluk detaylarına ustalıkla dahil edilen ahşap vurgular, sade beton alanlara sıcaklık katıyor. Tasarımın en önemli özelliklerinden biri, verandada yer alan ve yüksek beton duvarlarla çevrili çarpıcı beton merdiven, evin odak noktasını oluşturuyor. Ev, bir dizi boşlukla dört farklı alana bölünmüş. Yatak odaları, bir ranza odası ve bir tatami odası da dahil olmak üzere çeşitli uyku alanlarına sahip.

Çatıdaki doğrusal tavan pencereleri hassas güneş ışınlarının içeri süzülmesine izin vererek sakin bir atmosfer yaratıyor. Aires Mateus’un imzası olan hafif kavisli beton duvarlar gibi nazik ama göz alıcı detaylar, organik bir dokunuş katıyor ve baskın beton malzemeyle güzel bir kontrast oluşturuyor. Mutfakta gri beton dokuyla kusursuz bir uyum sağlayan paslanmaz çelik kapaklar bulunurken, açık planlı yemek alanında gerektiğinde kolayca çalışma alanına dönüştürülebilen uzun, masif bir ahşap masa yer alıyor.

Geleneksel tatami hasırları ve alçak ahşap bir masa ile tasarlanan oturma odası, Avustralya ikliminin ortasında Japonya’nın huzurunu çağrıştırıyor. Bu alan, minimalist beton duvarlar ve ahşap detaylarla ustaca bütünleştirilerek mütevazı Japon kültürüne ve günlük ritüellerine atıfta bulunuyor.

Geniş açıklıklar ve özenle ölçeklendirilmiş bir dizi veranda, iç mekandan dış mekana kesintisiz bir akışı kolaylaştırıyor. Girişte, çay ağaçlarının üzerinden körfezin nefes kesici manzarasını sunan bir çatı kemerine çıkan çarpıcı bir merdiven yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın