MVRDV tasarımı konferans salonunun, zeminini ve duvarlarını kaplayan tek parça yeşil halı, Arjantinli sanatçı Alexandra Kehayoglou'ye ait.
Jut Group için tasarlanan 240 metrekarelik konferans salonu 176 kişi kapasiteli ve grubun Taipei’deki merkez ofisinde bulunuyor.
Sürekli yeşil halı ile oluşturulan peyzajın konsepti, MVRDV ve The Why Factory’nin geleceğin dönüştürülebilir çevreleri üzerine yaptığı araştırmadan faydalanarak üretilmiş.
MVRDV kurucularından Winy Maas:
İç mekan tam anlamıyla yeşil bir rüya. Sanat eserleriyle birlikte, Tayvan’ın doğal peyzajını temsil ediyor ve aynı zamanda akustik bir müdahale olarak da işlev görüyor. Ziyaretçiler, Taipei’nin aşırı kentleşmiş koşullarının ortasında bu yeşil rüya ile çevrelenmiş olacak.
MVRDV konferans salonunu, zemini ve duvarları kaplayan, Arjantin’li sanatçı Alexandra Kehayoglou’ye ait tek parça bir tekstil eser ile davetkar, yeşil ve sürekli bir mekan olarak güncellemiş. Bu mekana özgü müdahale ve özgün sanat eseri Kehayoglou’nun imzası niteliğindeki tarzını yansıtıyor ve elde dokuma ile oluşturduğu tekniği eserin tamamlanması için bir yıldan fazla süreye ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor.
Halı, sanatçının ailesine ait olan Buenos Aires’teki halı fabrikasında ıskartaya çıkarılan ipliklerden üretilmiş ve konferans salonu için özgün bir atmosfer yaratmasının yanı sıra Jut’un tasarımcılar, sanatçılar ve mimarlar ile çalışma konusunda kararlılığının devamı niteliğinde.
Proje, 2009 yılında Jut Foundation for Arts and Architecture’ın “Museum of Tomorrow” sergi serisinin dördüncüsü ile başlayan, Jut Group ile yapılmış ikinci işbirliğine işaret ediyor. Geçici müze, Asya kentlerine, kişisel otonomilerini, çeşitliliklerini, esnekliklerini ve komşuluk ilişkilerini iade eden ve üç boyutlu bir topluluk olan çağdaş düşey bir köy ile ilgili fikirler araştırmıştı.
Jut Vakfı’nın, ayrıca disiplinlerarası yaklaşımla değişen bir sergi programına adanmış zemin kattaki mekanıyla, iş birlikçi çalışma biçimine uzun süredir devam eden bir bağlılığı da bulunuyor.