MVRDV’den Halka Açık Sanat Deposu

MVRDV tarafından tasarlanan, Boijmans van Beuningen Müzesi için yapılacak olan kamusal sanat deposunda, depolama alanına ek olarak sergi salonları, heykel çatı bahçesi ve restoran bulunacak. Halka açık depo kavramı dünyada bir ilk olacak.

Sanat deposunun ziyaretçileri, bu yeni konseptle bir müzede sahne arkasında neler olup bittiğini görebilecek ve özel sanat koleksiyonerleri ideal müze koşulları altında kendi koleksiyonlarını saklayabilecek.

Bina, halka açık bir sanat deposu. Binanın içindeki rota, zemin kattaki kafeden sergi alanına, oradan heykel bahçesine ve çatıdaki restorana kadar bina boyunca zikzak yaparak ilerliyor. Güzergâh üstündeki rota boyunca sanat depolarından ve restorasyon atölyelerinden geçiliyor.

Depolama rafları basitçe hareket ettirilerek, görünüm günlük olarak değiştirilebiliyor. Böylece binaya yapılan her ziyaret benzersiz bir deneyim sunuyor.

Rota, üçüncü katta Boijmans Van Beuningen Müzesi tarafından programlanacak sergi alanlarından geçiyor.

Koleksiyon binası OMA ve Yves Brunier tarafından tasarlanan Rotterdam Museumpark’ın kuzeyinde inşa edilecek. Yansıtıcı yüzey ile kaplı, küre şeklindeki tasarımın 2020 yılında tamamlanması kapılarını 2021’de açması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın