Nehir Kıyısında 72 Dönümlük Park

Nehir Kıyısında 72 Dönümlük Park

OJB Landscape Architecture, HDR ve Gensler ile birlikte Omaha’nın nehir kıyısında bulunan toplam 72 dönümlük parkı tamamladı.

MECA

21,8 dönümlük Heartland of America Park projenin tamamlanan ikinci aşaması. RiverFront olarak adlandırılan proje Gene Leahy Alışveriş Merkezi, Heartland of America Park ve Lewis and Clark Landing’in yenilenmesini kapsıyor. Proje, nehir kenarı boyunca bulunan üç farklı alana peyzaj alanı, iskele, buz pateni ve tekerlekli paten “şeridi” yapılmasını içeriyor.

Jeff Durkin

Omaha’nın şehir merkezinde dikdörtgen bir hat üzerinde yer alan Gene Leahy Alışveriş Merkezi, toplam 14,8 dönümlük bir alanda konumlanıyor.  OJB yapının yenilenmesi için yapılan çalışmaları 2022 yılında tamamlamış.

Dan Schwalm

Projenin ikinci aşaması, her ikisi de Ağustos 2023’te açılan Heartland of America Park ve Lewis and Clark Landing alanlarını kapsıyor.

Jeff Durkin

Bu iki park Gene Leahy Alışveriş Merkezi’nden ayrılarak Missouri Nehri boyunca uzanıyor. Lewis and Clark Landing bölgenin kuzeyinde konumlanırken Heartland of America Park bölgenin güneyinde yer alıyor.

Jeff Durkin

1977 yılında inşası tamamlanan Gene Leahy Alışveriş Merkezi’nin ortasında bir zamanlar kıvrımlı bir gölet bulunuyordu. Doğuya doğru bir eğimle devam ediyordu.

Fiddelke’ye göre bu eğim şehre doğru uzanan “sezgisel” yaya yolunu bölmek gibi bir sürü soruna yol açıyordu. Bu nedenle tasarım stüdyosu alanı kot seviyesini caddenin kot seviyesine yükseltmeye karar verdi.

Dan Schwalm

Parka yapılan diğer eklemeler arasında OJB tarafından tasarlanan, yarım kabuk strüktürle kapatılmış bir performans pavyonu bulunuyor. Oyun alanın yanı sıra parkın her tarafında konumlanmış turuncu renkte tarihi ışık direklerinin replikasyonu da yer alıyor.

Dan Schwalm

Ofis ayrıca, parkın orijinal tasarımcılarından biri olan Lawrence Halprin & Associates tarafından yerleştirilen büyük beton kaydırakları da onarmış.

Buck Christensen

OJB, Safdie Rabines Architects işbirliğiyle tasarladığı bir “iskele” ile parkı doğrudan nehir kıyısına bağlıyor. İskelenin formu, parkın içerisinde bulunan diğer oyun yapılarının formlarına atıfta bulunuyor.

MECA

Mimarlık ofisi ayrıca ziyaretçilerin sıcak havalarda patenle kayabilecekleri, kış aylarında buz pateni yapabilecekleri bir “paten şeridi” tasarlamış. Projenin üçüncü adımı, 25 dönümlük, bir otoyolun karşısındaki eski bir kahverengi alan üzerinde konumlanan Lewis and Clark Landing oluyor.

Nathan Elliott

OJB her park için “bireyselleştirilmiş” bir deneyim yaklaşımını benimserken, stüdyo üç parkı da birleştirmek istediği için yöresel bitkiler ve “oldukça aktif” bir sistem geliştirmiş.

Dan Schwalm

“Her parka farklı baktık, ancak yine de ağaç ve bitki seçimi ve malzeme kullanımıyla her şeyi birleştirdik. Projede kullanılan birçok elemanı da bu faktörlerle uyumlu olması gayesiyle tasarladık. Amacımız alanı son derece aktif kılmaktı. İster oyun, ister oturma alanı, ister ateş çukuru, ister botanik ilgi alanı ya da salıncaklar olsun, her 100 metrede bir mutlaka bir aktivite bulunmasını istedik. İnsanların aktivitesinin devamlılık sağlamasını istedik.”

Dan Schwalm

Etiketler

Bir yanıt yazın