Nehir Kıyısında Ahşap Gölgelik

Studio Gang ve SCAPE, Memphis'te Mississippi Nehri kıyısında Tom Lee isimli bir park tasarladı. Bir dönem şehir çöplüğü olarak da kullanılan alan, nehir kıyısı boyunca 9 km uzanıyor.

Fotoğraf: Conner Ryan

Studio Gang, parkın masterplanını tasarlarken SCAPE ise peyzaj düzenlemesini yapmış. Bu düzenleme çalışmasının kapsamında toprağın iyileştirilmesi ve binlerce ağacın dikilmesi de bulunuyor.

Fotoğraf: Conner Ryan

Nehir kıyısında 9 kilometre boyunca uzanan park, şehri nehre yeniden bağlamayı ve “kapsayıcı kamu alanı oluşturma modeli” sunmayı amaçlıyor.

Fotoğraf: Tom Harris

Yenilenen park, tasarımın ekibinin “Active Core” olarak adlandırdığı bir bölge etrafında toplanıyor. Bu bölgede, glulam ahşaptan üretilmiş 16.000 metrekarelik bir gölgelik bulunuyor.

6 çelik kolon tarafından desteklenen Sunset Canopy isimli gölgelik, “louvered roof monitors” olarak adlandırılan bir yapıya sahip.

Şehirden parka erişimi sağlayan “Civic Gateway” adlı bir giriş, bir dizi yokuş aşağı inen zigzag şeklinde patika aracılığıyla yapılıyor. Patikanın yanında, sıcak Memphis yazlarında misafirleri serin tutmak için bir dizi sisleyici bulunan dinlenme ve toplanma alanları bulunuyor.

Fotoğraf: Tom Harris

Ormanlık bir alanda, sanatçı Theaster Gates’e ait bir eser olan A Monument to Listening, kare bir kaldırımın üstüne yerleştirilmiş yuvarlak, siyah sandalyelerden oluşuyor.

2006 yılında sanatçı David Allan Clark tarafından yapılan bir heykel ile birlikte, bu enstalasyon parkın isim babası Tom Lee’ye adandı.

Fotoğraf: Conner Ryan

Oyun alanı tasarımcısı Monstrum, SCAPE ile işbirliği içinde tasarlanmış olan “nehir temalı” bir oyun alanını, Sunset Canopy yakınına kurdu.

Suda, SCAPE ve Studio Gang, nehir ile park arasındaki restore edilmiş arazi bitki örtüsü ile nehir manzarasını gözlemlemek isteyenlere izin veren bir dizi teras inşa etti.

Fotoğraf: Conner Ryan

Etiketler

Bir yanıt yazın