Neri & Hu, Qujiang Güzel Sanatlar Müzesi İçin Ek Bina Tasarladı

Neri&Hu, Çin'in Xi'an kentindeki Qujiang Güzel Sanatlar Müzesi için anıtsal bir ek bina tasarladı.

1.990 metrekarelik binanın tepesinde, parlayan fener konseptiyle şekillendirilen dairesel bir hacim yer alıyor.

Ek binanın tabanı, yerinde dökme betonla tamamlanmış. Ek binada yer altı müze alanları ve bir restoranın yanı sıra, zemin seviyesindeki gömme bir meydanda bulunan yeni eklenen perakende alanları ile umumi tuvaletlere yer verilmiş.

Ziyaretçilerin gömme meydana, binanın önündeki orijinal alandan korunan geniş basamaklardan veya doğrudan yer altı müzesine bağlanan yan taraftaki heykelsi bir formun içine gizlenmiş bir dizi yürüyen merdivenle erişmeleri sağlanmış.

Şanghaylı stüdyo, bu tür bir tasarım müdahalesiyle yeni binanın mevcut müze alanları üzerindeki etkisini en aza indirgemeyi hedefliyor.

Gömme zeminin üzerinde asılı duran, Platform adı verilen ve taş sütunlardan oluşan bir ızgara ve cam perde duvarlarla desteklenen yükseltilmiş bir podyum oluşturulmuş.

Yeni binanın üzerine oturtulan dairesel anıt şeklindeki hacim dış cephesi aralıklarla düzenlenmiş baklava biçimli kırmızı traverten duvar birimlerinden oluşturulmuş.

Stüdyoya göre, gömme zemin, kaidenin oyulmuş yapısı ile yukarıdaki fenere benzer hacmin dairesel yontulmuş kütlesi arasındaki ayrımı vurgulamak için kasıtlı olarak bir perde duvar olarak ifade ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın