Neri&Hu’dan Gösteri Sanatları Merkezi’ne İç Mekan Tasarımı

Neri&Hu, Şanghay'ın yeni gelişen bir iş ve kültür merkezi olan Qiantan'da yer alan New Bund 31 Gösteri Sanatları Merkezi'nin iç mekan tasarımını tamamladı.

Fotoğraflar: Pedro Pegenaute

New Bund 31 Gösteri Sanatları Merkezi, büyük bir tiyatro, black box sergi ve gösteri alanına ev sahipliği yapıyor.

Şanghay’ın kültürel, kentsel ve tarihi bağlamları, geniş bir fikir yelpazesini kapsayan tasarım sorgulamaları için bir çıkış noktası sağlamış. Neri&Hu’nun New Bund 31 Gösteri Sanatları Merkezi’nin iç tasarımına yaklaşımı, ayrıntı, malzeme ve form üzerine karmaşık bir çalışma olarak görülebilir.

Neri&Hu, projedeki iç tasarım konseptini “arena” olarak tanımlıyor. Büyük tiyatro, lobi ve sirkülasyon yolları, bir dizi kemer ile tanımlanıyor. Beş katlı atriyum alanı, üst üste dizilmiş kemer katmanlarının tam yüksekliğinin görülebildiği etkileyici bir izlenim yaratıyor. Atriyumun etkileyici tasarımı, gözleri yukarı ve aşağı çekerek bu alanı büyük tiyatroya açılan görkemli bir ön oda haline getiriyor.

2.500 kişilik büyük tiyatro salonu tamamen meşe ile kaplanmış. Neri&Hu, “Burada tekrar eden kemer motifi yalnızca arena konseptini yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda tiyatronun akustik gereksinimlerini karşılamaya da yardımcı oluyor,” diyor.

Gösteri Sanatları Merkezi’ndeki alanlar, önceden dökülmüş terrazzo, ahşap ve traverten kullanımı dahil olmak üzere farklı malzeme özellikleriyle dikkat çekiyor. Çok amaçlı sergi ve gösteri alanı karartılmış paslanmaz çelik ile kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın