New York City Doğu Nehri Üzerinde Artı İşareti Şeklinde Bir Yüzme Havuzu

+POOL, 2010 yılında New Yorklular'a ücretsiz ve güvenli nehirde yüzme imkanı sunmak için bir girişim olarak başlatılmış.

14 yıl önce küçük bir tasarımcı grubu tarafından tasarlanan su filtreli yüzen bir yüzme havuzu fikri olarak başlayan Friends of + POOL, o zamandan beri şehrin su yollarını geri kazanmak için bir harekete öncülük etmiş. Doğal su kaynaklarının korunmasını, restorasyonunu ve muhafazasını destekleyen girişim;  New Yorklular’a kendilerini çevreleyen suya erişebildiği bir geleceğe hazırlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

New York Valiliği, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk kentsel nehir kaynaklı yüzme tesisini açmak için kar amacı gütmeyen Friends of + POOL  ile bir ortaklık yapmış. POOL’un tasarım ve teknolojisini kullanan 2.000 metrekarelik artı şeklindeki yüzme havuzunun 2025 yazında New York’un Doğu Nehri’nde açılması planlanıyor.

Artı şeklindeki yüzer havuz, günde 1.000.000 galondan fazla suyu temizleme kapasitesine sahip olup, herhangi bir kimyasal madde veya katkı maddesi olmadan suyu duvarlarından filtrelemek üzere tasarlanmış. Bu yeni tip filtreleme sistemi ile nehir suyu yüzmek için güvenli mikrobiyolojik standartlara getiriliyor.

Geçtiğimiz yüzyıl boyunca New York’ta en çok kullanılan kamu tesislerinden bazıları olmalarına rağmen, halka açık havuzların giderek azaldığı belirtiliyor. Ancak bu tesisler, artan aşırı sıcaklara karşı rahatlama sağlamanın yanı sıra, topluluk duygusu yaratma ve insanları çevrelerindeki doğal ortamla yeniden bir araya getirme becerisine de sahip. Friends of + POOL Yönetim Kurulu Başkanı George Fontas konuyla ilgili hedeflerini “Friends of +POOL, su yollarımızı nasıl deneyimlediğimiz ve onlarla nasıl etkileşimde bulunduğumuz konusunda yeni yaklaşımları teşvik edecek, ekonomik faaliyeti destekleyecek ve daha sağlıklı  bir New York şehir yaşamına katkıda bulunacak” şeklinde özetliyor.

Yüzen Havuzlar

Etiketler

Bir yanıt yazın