Mehmet Onur Yılmaz, kendi Facebook sayfasında şu iletiye yer verdi:
“ODTÜ yol eyleminin yanlış yönlendirildiğini ve yanlış bir yere doğru gittiğini düşünüyorum. Eylem yanlış bir temele kaydırıldığı ve “Gezi” etkisi ile bir ağaç koruma eylemine dönüştürüldüğü için asıl karşı çıkılması gereken noktalar görünmez oluyor ve eylemin hem gücü hem de etkisi azalıyor. Eylemin kamusal desteği azalıyor ve kendi kendini tüketen bir eyleme dönüşüyor. Ve maalesef tek kıvılcımını polisin orantısız güç kullanımından alır hale geliyor. Polis orantısız gücünü bonkörce her yerde kullandığından eylemin karşı çıkış noktaları iyice görünmez hale geliyor. Bu zincirleme etki ile yol, eylemin amacı olmaktan çıkıyor ve araç haline dönüşüyor.
Bu ise orta vadede eylemi başarısızlığa götürecek gibi görünüyor. Daha fazla geç olmadan eylemin odağının yeniden tartışılması ihtiyacı olduğunu ve “gezi”nin romantik etkisi ile değil akılcı ve doğru değerlendirilmiş bir eylem stratejisi ile hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şu an orada, polisin acımasızlığı ile karşı karşıya kalan arkadaşlarımın yanında olamadığım için üzgünüm ve şimdilik buradan maval okumak durumundayım. Ama en kısa zamanda gelip bunları orada, forumda da paylaşacağım.
1. Karşı çıkış yola değil, yolun yapılış şekline olmalı.
2. Karşı çıkış ağaçların kesilmesine olmalı, ağaçların sağlıklı bir şekilde taşınması için kök koruma-restorasyonu ve nakil çalışmaları konusunda çalışma yapılması talep edilmeli. Bunun için en az bir senelik çalışma gerektiği hesaba katılmalı. Kök koruma-restorasyonu yapılmadan doğrudan yönetimin bunun için harekete geçmesi istenmeli. Ağaçların taşınması belediyenin insafına bırakılmamalı.
3. Karşı çıkış, yolun ODTÜ arazisi içinden geçen kısmı kadar mahalle içinden geçen ve yer yer otobanlaşan ve viyadükle yükseltilen kısımların mahalleye etkisi üzerine yoğunlaşmalı ve yol projesinin bu çerçevede tartışmaya açılması için ısrarcı olunmalı.”