Ödüllü tasarımlar fuarda sergilenecek

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), üniversite öğrencileri arasında düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nda birinci olan tasarımları ürüne dönüştürerek İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergileyecek.

Başvuruları 20 Temmuz’da sona eren yarışmanın sonuçları 8 Kasım’da açıklanacak. Toplam 133 katılımcı ekibin başvurduğu yarışmadan 18 eser finalist olarak çıkacak. Finalistler arasından yapılacak seçimde ise 5 kategoride birinciler seçilecek. Birincilere 3 bin lira para ödülü verilecek. Birinci olan tasarımlar ise İstanbul Mobilya Fuarı’nda da sergilenecek. Finale kalan 18 tasarıma ise ücretsiz ‘tasarım tescili’ sağlanacak.

MOSDER, Türk mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini Türkiye’yi simgeleyen ürün kimliği ile desteklemek amacıyla 8 yıldır tasarım yarışması düzenliyor. Yarışmaya üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mobilya&Dekorasyon bölümlerinden 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor. Bu yıl yarışmaya 133 tasarım ekibi iştirak etti. Dereceye girenleri, oluşturulan jüri belirleyecek. Bu yılki yarışma kategorileri oturma ve dinlenme grubu; yemek odası mobilyaları; sehpa, kütüphane, ayakkabılık, portmanto gibi tamamlayıcı üniteler; yatak odası ve genç odası mobilyaları ve engelliler için ev mobilyası olarak belirlendi. Dernek üyesi firmalar, finalistlerin tasarımlarını geliştirmek üzere eser sahipleri ile ortak çalışma yapacak. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımlar yarışmacının adı da belirtilerek İstanbul Mobilya Fuarı İMOB 2012’de MOSDER veya prototipi yapan firmanın standında sergilenecek.

Mobilyada önde gelen 42 markayı çatısı altında toplayan MOSDER, sektörün yüzde 50’sini aşkın kesimini temsil etmekte. Dernek, dünyanın en önemli üç mobilya fuarı arasında yer alan İstanbul Mobilya Fuarı ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Dernek, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın