Palas Kampüs’e Romanya Mimarlar Birliği’nden Büyük Ödül

Yazgan Tasarım Mimarlık, Palas Kampüs Projesi ile Romanya Mimarlar Birliği tarafından Büyük Ödül'e (Excellence Award) layık görüldü.

Ödül, RAM 2024 Galasında, Ordinul Arhitecților din România Başkanı Ştefan Bâlici ve Romanya Mimarlar Birliği, Iasi şubesi – OAR Iași Başkanı Alin Holbea tarafından takdim edildi.

Palas Kampüs Hakkında

Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan ve projelendirilen, Romanya’nın en büyük ofis binası olan Palas Kampüs, Yaş kentinde Sf Andrei Caddesi üzerinde yer alan 86.755 metrekare inşaat alanına sahip A sınıfı bir ofis binasıdır. Yapı, kentin merkezinde konumlanır ve hem zemin katta hem de ilk üç katta birbirine bağlanan altı adet bloktan oluşur. Proje, Palatul Culturii ile Bahlui Nehri’ni birbirine bağlayan bir aks üzerinde tasarlandı. Binanın iki ana girişi bu eksen üzerinde yer alır. Projedeki tasarımın ardındaki ana fikir, kütlesel hacminin baskın etkisini kent dokusuna uygun olarak ölçeklendirmekti. Bu nedenle, bina blokları kent siluetine uygun olarak farklı yüksekliklerde tasarlandı, kütlesel etki üç kat boyunca ayrı ayrı süregelen farklı dokular aracılığıyla yeniden şekillendirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın