Pokemon Kartlarından İlham Alan Bir Ofis Tasarımı

Nendo, Pokémon’u tasarlayan ve dijital oyunlar, 3D modelleme ve Pokemon hareket tasarımının gelişimini denetleyen üç şirketten biri olan Creatures Inc.’in yeni ofisini tasarladı.

Creatures Inc.’in Tokyo genel merkezinde yer alan projede, dikkat çeken dinamik bir giriş ve toplantı alanı oluşturmaya odaklanılmış. Tasarımda, ikonik Pokemon kart oyunundan ilham alınmış.

Tasarım, kutulara benzeyen katı düzenlerle geleneksel ofis alanları fikrine meydan okuyacak şekilde tasarlanmış. Plan, oda içinde doğal bir akışı desteklemek için kavisli yüzeylere ve organik duvarlara sahip bir iç mekan şeklinde oluşturulmuş. Tasarlanan çok yönlülük sağlayan organik formlar sayesinde toplantının formatına veya katılımcı sayısına göre düzenin değişebilmesi sağlanmış.

Her bir odacığı çevreleyen 2,3 mm kalınlığında bir çelik levhalar, Pokémon kartlarının özelliklerini orijinal boyutlarında ifade eden soyut bir grafik desenle lazerle kesilmiş. Ek olarak, her bir parça, bir kart şeklinde kesilerek on iki farklı açıda ayrı ayrı bükülerek mekana doku katılmış.

Creatures Inc.’in ilk logosunda kullanılan çeşitli organik şekillerin arkasındaki fikirden referans alınarak, canlıların çevrelerine veya faktörlere uyum sağlayarak nasıl evrimleştiği ve şirketin nasıl onlar gibi olmaya devam etmek istediği karakterize edilmiş.

Bu nedenle tasarım, işyerinde sürekli gelişen bu bakış açısını yansıtma çabasının sonucu olarak hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın