Portekiz’de Prefabrik Toplu Konut Yapısı “Vale de Cambra”

Summary, Portekiz'de 1000 metrekarelik prefabrik bir toplu konut yapısı olan "Vale de Cambra" projesini tamamladı.

Binanın zemin katında, çevredeki kamusal alanla bağlantılı çoklu hizmet programı ve birinci katında ise birbirinden bağımsız altı yaşam birimi bulunuyor. Bu 45 metrekarelik birimler birinci katın tamamını oluşturuyor.

Mimarlık ofisi, Vale de Cambra’yı zamanla değişebilen hızlı ve uygun maliyetli yapı içeren bir dizi gereksinimle geliştirmiş. Yakınlık, esneklik ve kaynak iyileştirmesi gereksinimlerinden yola çıkarak,  Summary’yi prefabrik elemanlar kullanmaya ve projenin bazı bölümlerini tanımsız bırakmaya teşvik etmiş.

Summary tarafından Venedik Mimarlık Bienali 2016’nın ana sergisinin bir parçası olarak sunulan prototipin devamı olan proje, stüdyonun prefabrik ve modüler yapı sistemlerinin avantajlarını gösteriyor.

İki katlı toplu konut projesi, ağırlıklı prekast betondan inşa edilmiş ve hiçbir ilave olmadan tamamlanmış. Böylece inşaat sürecine dahil olan kaynaklar, insan gücü ve ustalık ve sonuç olarak da çevresel etki azaltılmış.

“Bu yaklaşımın inşaat sürecinin hızlandırılmasında doğrudan etkisi var: tüm bileşenler fabrikada hazırlanır ve hızlı bir şekilde yerinde monte edilir, yapı, yalıtım ve kaplama elemanlarına kadar bir defada uygulanır.”

Zeminin doğal eğiminden yararlanarak, farklı seviyelerde yerleştirilen birimler, aralarındaki farklılıklar nedeniyle bağımsız bir erişim sunuyor. Çok esnek bir şekilde tasarlanan zemin katın dış çeperi prefabrik levhalar ve yapısal paneller ile şekillendirilmiş.

Kullanıcılar, bölmeleri eklemek veya kaldırmak veya tüm katın büyük bir açık alan olarak işleyişine izin vermek mümkün olduğu için alanı ihtiyaçlarına göre kullanabiliyorlar.

Kolektif bir konut binası olarak tasarlanan ve ruhsatlandırılan proje bu özelliği ile müstakil konutlar için, kişiselleştirilmiş girişler ve farklı birimler arasında akustik ayrım gibi başlıca avantajlar sağlamış.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın