Porto’daki Eski Bir Evin Otele Dönüşümü: Casa Kala

Portekizli ünlü mimar Januário Godinho tarafından tasarlanmış Casa Kala, Ren Ito tarafından yenilenerek küçük bir otele dönüştürüldü.

Fotoğraflar: Ivo Tavares Studio

Mevcut ev, Portekizli ünlü mimar Januário Godinho tarafından tasarlanmış. Ev neredeyse 10 yıldır kullanılmamış, çatı ve döşemesi yıkılmış, dolayısıyla ev yaşanamaz durumdaymış.

Hemen hemen dörtgen forma sahip olan konut, arazinin merkezinde yer alıyor. Dört katlı yapı aynı zamanda bir çatı katı ve bir bodrum katı içeriyor.

Ön taraftaki sokaktan daha yüksek seviyede yer alıyor ve güneybatı yönünden rampa aracılığıyla ulaşılıyor. Aynı zamanda kuzey duvarının yanında, daha önce garaj ve çamaşır odası olarak kullanılmış olan tek katlı bir bina bulunuyor.

Onarılan yapının ilk katında bir giriş holü, iki misafir odası, bir resepsiyon, bir yemek odası, bir mutfak ve bir banyo bulunuyor. İkinci katta ise beş adet misafir odası ve çatı katına çıkan merdivenler mevcut. Her odanın kendine ait banyosu bulunuyor.

Merdivenin orijinal tasarımı mümkün olduğunca korunmuş, mevcut sıvalı tavan ile avize ise yenilenmiş.

Evin diğer kısımlarında ise dış görünüş mümkün olduğunca korunurken iç aksamlar, şu anki güvenlik ve çevre performansına uygun şekilde güncellenmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın