Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından yayınlanan Türkiye'nin ilk ürün dergisi RAF, mimarları ve uygulayıcıları yeni ürünlerle buluşturmaya devam ediyor.
RAF Ürün Dergisi’nde tanıtılan ürünler aynı zamanda www.raf.com.tr adresinden incelenebiliyor ve okurlar, bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan mail yoluyla ulaşabiliyor.
Yeni Sayının Kapak Tasarımı, Bilge Kobaş’a Ait
Bilge Kobaş, 2008 yılında İTÜ Mimarlık Bölümü’nden lisans, 2011 yılında aynı üniversitenin Fiziksel Çevre Kontrolü ve 2012 yılında AA School of Architecture, Sustainable Environmental Design programlarından yüksek lisans derecelerini aldı. İlk yüksek lisans derecesi TÜBİTAK, ikincisi ise British Council Chevening ve HSBC burslarıyla desteklendi. Akademik ve profesyonel odağında veri temelli tasarım pratik ve araştırmaları olan Kobaş, 2014 yılında mimarlık ve kentsel tasarım ofisi Super Eight Studio’nun, 2016 yılında ise analitik tasarım danışmanlığı pratiği olan Bits’n Bricks’in kurucularınan biri oldu. Mimar, 2019 yılında DAAD araştırma bursu ile Technical University of Munich’te, Chair of Climate Responsive Design kürsüsünde doktora çalışmalarına başlamış olup, şu an şirket faaliyetlerine ek olarak aynı üniversitenin Architectural Research Incubator isimli laboratuarında yarı zamanlı araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve eğitim vermekte.
RAF Ürün Dergisi, Mimar Söyleşileri ile Sektörün Nabzını Tutuyor
Mimarlık dünyasından profesyonel isimler, Mimar Söyleşileri dosyasında yapı malzemelerine karar verme süreçlerini, bu süreçteki beklentilerini ve projeleri için izledikleri temel öncelikleri bizlere aktarıyor. Bu sayımızın konukları Feza Ökten Koca, Heves Beşeli, Onur Özkoç, Derya Fidan Çakıroğlu, Erhan Kılıç ve Kerim Miskavi oldu.
Bu Sayının Proje Dosyası’nda Mamurbaba Evi İncelendi
Orkun Nayki Mimarlık tarafından tasarlanan Mamurbaba Evi, 817 m² parsel içinde kurgulanmış bir aile evidir. Bir ailenin yaşam standartları düşünülerek tasarlanan projede bölge dinamikleri göz önüne alınarak, yapının işlevselliği, yalınlığı ve sürdürülebilir olması ön planda tutulmuştur. Tasarımda modern çizgiden ödün verilmeden minimal, yalın ve şeffaf bir tarz benimsenmiştir. Bu doğrultuda mekanlar, yönelimler, kullanılan malzemelerin içerik, doğallık ve uyumluluğu sağlanmıştır.
İç Mekan Dosyası’nın Konuğu Trendyol Kampüs Ofis Projesi Oldu
Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol için Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan “Trendyol Kampüs Ofis” projesi, takım çalışmasına uygun ve eşitlikçi bir çalışma ortamı. Ofisin bulunduğu yapı, önceden bir gökdelenin altında, mini bir alışveriş merkezi yaratmak amacı ile kurgulanmış. Bu bağlamda bir yeniden işlevlendirme çalışması olarak tanımlanabilecek proje, firmanın genç ve dinamik ekipleri arasındaki iletişimi sürekli tutmak üzere şekillendirilmiş.