Rantsal dönüşüm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çatalca'da ikamet eden Roman vatandaşlara yönelik planlanan kentsel dönüşümle ilgili düzenlenen toplantıda İstanbul'da yapılanın kentsel değil rantsal dönüşüm olduğunu söyledi.

Romanların, 50-60 yıl önce Sultan Mahallesi dahil olmak üzere, Yenisahra, Bakkalköy ve benzer yerlere sığındığını belirten Tekin, “Şu anda İstanbul’da belediye başkanlarının hiçbiri o zamanlar İstanbul’da yaşamıyordu. Hadi hukuka saygınız yok. Vicdanınız da mı yok? 100 yıldır orada yaşayan insanların tamamını sürgüne tabi tuttunuz. 18 yıldır İstanbul’u yöneteceksiniz. Sonra ‘Pardon kardeşim deprem diye bir şey varmış. Biz bununla ilgili önlem alacağız’ diyeceksiniz. 1999 depreminin üstünden 13 yıl geçti. AKP döneminde şimdi rezidans modası. Ey Sayın Topbaş son 10 yıldır kamuya ait yeşil alanların hepsini yandaşlarınıza peşkeş çektin. Nasıl dönüştüreceksin şimdi sen?” dedi.

Helikopter tepkisi: Utanın

Tekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Uludere’ye gitmesi için verilen helikopterin geri alınmasını hatırlatarak “Bunu söylemeyecektim. Ama bunlar bu kadar konuştukları için ayıplarını yüzlerine vurmak için bunu söylemek zorundayım. Kendi imkanlarımızla 8 saatte gittik. Gideceğimiz köye 8 kilometre kala, ‘Kusura bakmayın güvenliğinizi alamayız biz’ dediler. Değerli arkadaşlar altını çizerek söylüyorum. Protokolümüzde Başbakan’dan sonra gelen ana muhalefet liderinin güvenliğini alamayacak cesarette olan bir iktidarsınız. Utanın siz be” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın