Renzo Piano’dan Mahkumlar İçin Küçük Kırmızı Bir Ev

Renzo Piano’nun kurduğu çalışma grubu G124 Roma’da bulunan Rebibbia hapishanesindeki mahkumlar için 28 metrekarelik kırmızı bir ev tasarladı.

“MA.MA” veya “duygu evi” olarak adlandırılan proje, küçük bir ev ortamını yeniden yaratmayı ve mahkumların ailelerini ziyaret edebilecekleri bir karşılama alanı sağlamayı amaçlıyor.

Kadın hapishanesi, Roma’nın kuzeydoğu eteklerinde kurulmuş büyük Rebibbia hapishane kompleksinin sadece bir bölümünü oluşturuyor.

Evin Özel Şekli

MA.MA’nın arkasındaki ana fikir, mahkumların sevdikleriyle ilişkilerini ve aile içindeki rollerini sürdürebilecekleri bir alan tasarlamak ve böylece cezaevinden çıktıklarında rehabilitasyonlarını ve yeniden entegrasyonlarını kolaylaştırmak olmuş.

Ev boyutunu elde etmek için mimarlar, evin mükemmel görüntüsünü çağrıştıran çift eğimli çatılı bir bina şekillendirmişler. Bu tanıdık şekil, iç odaya açılan küçük sundurmada da tekrarlanmış. İç mekanda oturma odası, mini mutfak ve yemek alanı ile küçük bir servis alanı tasarlanmış.

Ev, çocuksu ve karikatürize bir his yaratmak için kırmızı boyayla boyanmış. İç mekanlarda ayrıca rahat ve davetkar bir ortam sağlamak için doğal ışık ve ahşap yüzeylere öncelik verilmiş.

MA.MA, hapishanenin marangozluğunda yapılan prefabrik ahşap paneller kullanılarak mahkumların yardımıyla inşa edilmiş. Bu basitleştirilmiş yöntem ile sahada hızlı ve kolay bir inşaat yapılması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın