Sadece Tekne ya da Yürüyerek Ulaşılabilen 200 Yıllık Evin Dönüşümü

Sadece Tekne ya da Yürüyerek Ulaşılabilen 200 Yıllık Evin Dönüşümü

Reflect Architecture, Newfoundland Yarımadası'nda sadece tekneyle ya da yürüyerek ulaşılabilen 200 yıllık geleneksel evi bir tatil evine dönüştürdü.

Burdens Point Residence olarak adlandırılan proje yenilenmiş iki yerel mülkten oluşuyor. Eski evlerden Burden House 1914 yılında, Dunn House ise 1912 yılında inşa edilmiş. Eski evlerin yanında küçük bir müştemilat da bulunuyormuş.

100’den fazla kişinin yaşadığı bir balıkçı köyü olan Salvage’da yer alan evler, Torontolu bir aile için özenli bir şekilde restore edilmiş. Pencerelerden galvanizli çelik çatıya kadar çağdaş detaylar, orijinal binaların geleneksel ahşap duvar kaplaması ve beşik çatı konstrüksiyonuna uyacak şekilde dikkatlice yerleştirilmiş.

Tek bir aileye ait olacak şekilde restore edilen evlerin her ikisi de zemin katta oturma, yemek ve mutfak alanları, üst katta ise bir çift yatak odası ve bir banyo bulunacak şekilde tasarlanmış. Biraz daha büyük olan Burden House’un misafirleri ağırlamak için tasarlanmış yaşam alanlarıyla birincil konut olarak hizmet vermesi planlanmış. Dunn House ise çoğunlukla ev sahibinin çocukları ve arkadaşları tarafından kullanılan bir misafir evi olarak tasarlanmış.

Daha önce şebekeden bağımsız olan evlerden yenileme çalışmaları kapsamında Burden House elektriğe bağlanmış. Geleneksel shingle çatı kaplamasına daha dayanıklı bir alternatif sunan yeni çelik çatı kaplamasının yanı sıra,  evlerin yenilemesinde bölgede yaygın olan malzemeler tercih edilmiş.

Evlerin içinde mutfak dolapları ve yüzeylerde  Baltık huş kontrplaklar kullanılmış. En az çalışma gerektiren ev Burden House olmuş, iç çerçeveler ve duvar kaplamaları korunup onarılırken, zeminler düzeltilmiş ve boyanmış.

Dunn House için ise daha kapsamlı bir yenileme gerekmiş ve eski yapıya uygun şekilde yeni eklemeler yapılmış. Tasarım ofisi, temelleri sağlamlaştırmanın ve yatak odası tavanlarını hafifçe yükseltmenin yanı sıra, eve çıkıntılı detaylara sahip pencereler de yerleştirmiş.

Burden House’un kuzeye bakan yatak odasından manzaranın ve okyanusun daha geniş bir görüntüsünü sunmak üzere sadece bu alanda yeni çerçeveler kullanılmış.

En çarpıcı eklemelerden biri de yatak odalarında kullanılan koyu mavi, yarış yeşili ve yanık turuncu tonları renk blokları olmuş. Bu odalarda platform yataklar ve bir geminin ranzalarından esinlenen alçak aydınlatma kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın