Sadece Tuvalet Değil Aynı Zamanda Topluluk Merkezi

Tasarımcı Miles Pennington ve Tokyo Üniversitesi'nden DLX Design Lab, Japonya'da sergi alanı, sinema, pop-up kiosk, bilgi merkezi veya toplantı yeri olarak kullanılabilecek bir umumi tuvalet tasarlamış.

Tokyo Üniversitesi ve DLX Tasarım Laboratuvarı’nda tasarım odaklı inovasyon profesörü olan Pennington, tuvaleti Tokyo’nun Hatagaya semtindeki üç yolun kesiştiği noktada bir topluluk alanı olarak tasarlamış.

Tuvaletler, tasarımcıların çok işlevli bir alan olarak tasavvur ettiği geniş bir kapalı alan etrafında düzenlenmiş. İçinde sanat eserlerini asmak veya bir tepegözden yansıtılan filmleri sergilemek için tasarlanmış geniş beyaz duvarlar yer alıyor.

Ekip, bu açık alanın topluluk tarafından çeşitli şekillerde kullanılmasına olanak sağlamak için kolayca uyarlanabilen bir oturma sistemi tasarlamış.

Banklar, zemine gömülü direklerden, farklı şekiller oluşturmak için kaldırılabilir ve uzun ahşap parçalarıyla birleştirilebilir yapılmış.

Sağ taraftaki üçgende bir erkek tuvaleti yer alırken, sol tarafa ve arkaya alt değiştirme istasyonlarının bulunduğu unisex kabinler yerleştirilmiş.

Pennington, tuvalet bloğu içinde bir topluluk alanı yaratmanın binaya ek anlam kazandıracağını umuyor.

Umumi tuvaletler genellikle yeterince kullanılmaz hale gelebilir, insanlar için değerini kaybedebilir ve yavaş yavaş unutulabilir” diyor ve ekliyor “Bu trendi tersine çevirmek için bu tuvaleti yarattık. Bir sergi alanı, pop-up kiosk, küçük bilgi merkezi veya rahat bir toplantı alanı olarak kullanılmasını ve yerel halkın merkezi haline gelmesini umuyoruz.”

Tuvalet, kar amacı gütmeyen Nippon Vakfı tarafından yürütülen ve şehirde 17 umumi tuvalet inşa edilmesini görecek olan Tokyo Toilet projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın