SALT Araştırma’da Yeni Koleksiyon: Şevki Pekin Arşivi

Mimar ve tasarımcı Şevki Pekin’in arşivi SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’ne eklenerek çevrimiçi erişime açıldı.

Kordsa İzmit Sosyal Tesisleri, 1987

SALT Araştırma, çalışmaları Kalebodur desteğiyle yürütülen ve Türkiye’den önemli mimar ve tasarımcıların arşivlerini içeren Mimarlık ve Tasarım Arşivi kapsamında Şevki Pekin’in (1946-2020) arşivini çevrimiçi erişime açtı.

Çandarlı’da Çiftlik Depo Binası, 2009

Ulusan Yazlık Konutu, Bademli, 2004

Dijitalleştirme ve kataloglama çalışmaları tamamlanan arşiv koleksiyonu, mimar ve tasarımcı Şevki Pekin’in elli yıllık mesleki pratiğine kapsamlı bir bakış sunan 2 bini aşkın yazılı ve görsel belgeyi bir araya getiriyor.

Değirmendere Heykel Müzesi, 2001

Demirci Yazlık Konutu, 1985

Koleksiyondaki belgeler arasında, Pekin’in yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği mimari proje ve tasarımlara ilişkin çizim, eskiz ve fotoğrafların yanı sıra Viyana Teknik Üniversitesi ve Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimarlık eğitimi aldığı yıllarda tasarladığı proje çizimleri bulunuyor. Mimari üretimleri, konsept tasarımları ve kişisel düşüncelerini yansıtan eskiz defterleri, koleksiyonu tamamlayan içerikler olarak öne çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın