Schuylkill Nehri Üzerinde Dev Bir Yüzer Enstalasyon

Höweler + Yoon Architecture tarafından tasarlanan FloatLab isimli interaktif enstalasyon Philadelphia’daki Schuylkill Nehri üzerinde, tarihi bir bahçe ve arboretum olan Bartram's Garden’ın yayında yer alacak.

Philadelphia Bartram’s Garden yakınındaki yoldan ulaşılacak platform sayesinde, kısa bir zaman içinde Schuylkill Nehri’nin güney ucunda su üzerinde yürünebilecek. Üzerinde yürünebilen bu sanat enstalasyonu Mural Arts’ın yeni bir projesi. Çevresinde yürüdükçe yüksekliği değişen dairesel yapının bazı noktalarında su üzerinde yürüyormuş hissi yaşanırken, diğer noktalarında su yüzeyi göz hizasına geliyor.

FloatLab, halkın yanı başlarındaki nehirle bir bağ geliştirmeleri misyonuyla projelendirilmiş. Höweler + Yoon Architecture, nehrin genç nüfusun günlük yaşamlarında çok belirgin bir şekilde yer bulmaması fikrinden yola çıkarak enstalasyonu tasarlamış.

Yüzer enstalasyon, Schuylkill’in her zaman erişilemeyen bir kısmına kurulacak. Nehirdeki gelgit hareketlerinin yaratacağı teknik sorunları çözmek için bir gemi inşaat mühendisi ile birlikte çalışılmış. Gelgitle birlikte yukarı ve aşağı hareket edecek olan enstalasyon Philadelphialılara nehrin seviyesi ne olursa olsun su üzerinde yürüme imkanı verecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın