Sebastian Mariscal’dan “Woodstock Ağaçları”

Dwell çalışanları Sebastian Mariscal'ın işlerinin büyük hayranları olduklarını gizlemiyor. Daha önce de Mariscal'ın bazı projeleri dergi sayfalarını süslemiş durumda.

2011 Eylül sayısında ise Güney Kaliforniya’da Japon bir çift için tasarladığı muhteşem bir ev yer alacak. Son projelerinden biri ise New York’ta Woodstock’ta bir tatil evi.

Bu tatil evine ait bir video yayınlandı. Bu video sayesinde baskı veya mimari perspektifler gibi geleneksel yöntemlerden çok daha etkili bir şekilde konut içindeki hareket ve mekanın gerçek hissi veriliyor. Yaşama alanı, yemek odası ve bağımsız yatak odaları gibi yerlere gerçekten girip dolaşıyormuş duygusuna kapılıyor insan. Kuş cıvıltıları, New Age tazrındaki fon müziği, hareket eden gölgeleri ile evin atmosferi, “sahneler” arası geçişleri ve beton şöminenin çıtır çıtır yanışı, deri koltuk üzerindeki masa lambasının sıcak ışığı ile ahşap panellere sahip yaşama alanı oldukça sinemasal bir halde gözüküyor.

Mariscal, “Bu video projedeki mekanların niteliklerini anlatabilmek için yardımcı oldu. Ayrıca giderek daha fazla bir tasarım ve sunum aracı haline geliyor,” dedi.

Video gerçekten etkili bir sunum aracı mı? Eğer evinizin tasarlamak için bir mimarla anlaşmış olsanız, bunun aranızdaki iletişimi ve sonunda yapının nasıl görüneceğine dair bir fikir elde etmeniz için daha yararlı olacağını düşünür müsünüz?

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın