Sevinç ve Şandor Hadi Tasarımı Aptullah Kuran Kütüphanesi Yıkım İçin Boşaltılıyor

Sevinç Hadi ve Şandor Hadi tarafından tasarlanan ve 1979 yılında inşaatı tamamlanan Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Kütüphanesi için yıkım kararının uygulanması için boşaltılıyor.

Diken’de yer alan habere göre Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Kütüphanesi, iki yıl önce çıkan yıkım kararının uygulanması için boşaltılıyor.

Üniversitenin yapı işleri ve teknik daire başkanlığından genel sekreterliğe gönderilen 24 Mart tarihli bilgi notunda, Sarıyer belediyesinin 9 Nisan 2021’de aldığı yıkım kararının uygulanması için ‘binanın ivedilikle boşaltılması gerektiği’ belirtildi.

Yapı işleri ve teknik daire başkanı Soner Melih Kural imzalı notta şöyle dendi:

“Üniversitemiz Kuzey Kampüste bulunan Aptullah Kuran Kütüphanesi 1975 yılından beri hizmet vermektedir. 1999 Marmara depreminden sonra 14.01.2013 tarihinde yapılan risk analizi raporuna göre riskli çıkan binaya 09.04.2021 tarihinde yıkım kararı alınmıştır. Bu nedenle Aptullah Kuran Kütüphane binasının ivedilikle en kısa sürede boşaltılması gerekmektedir. Taşınma ve boşaltma işlemleri için idari Mali İşler Daire Başkanlığının görevlendirilmesi hususunu arz ederim.”

Boğaziçi Üniversitesi Arşivleri Online Erişime Açıldı

Etiketler

Bir yanıt yazın