Doffice'in tasarladığı proje, mevcut yapı arzının problemlerine cevap vermeye çalışan alternatif bir toplu konut ortaya koyuyor.
35 apartman kulesinin sahibi eski çiftçiler ile yerel yönetim arasındaki anlaşmanın, süreç içinde anlaşmadan cayanlar nedeniyle şimdiye kadar söz konusu alanda hiçbir değişiklik ya da dönüşümün gerçekleşmemiş olmasına yol açmış. Proje kapsamındaki tüm yapıların yıkılarak yerlerini yenilere bırakması; Doffice tarafından sürdürülen bu projeyi önemli bir konuma getiriyor.
14 dar sokakla birbirinden ayrılıp tasarlanan yapılar, 20-30 metre yüksekliğinde ve aralarındaki mesafe neredeyse 2,5 metre. Bu 29 yapının ilk iki katının dükkanlar içermesi amaçlanmış ancak sadece köşelerde bulunanlar için bu düşünce hayat bulmuş. Doffice; bu 14 ara sokaktan oluşan labirent ağına, alışveriş aksları ve yarı açık alanlarla bir hiyerarşi getirmeyi amaçlıyor. Sokakların yedisi dışarıdan erişilebilen küçük alışveriş dükkanları, restoranlar ve kafelerle düzenlenirken; dört sokak ise konaklayanların yapılara kolay erişimini sağlamak için yarı açık kamusal alanlara evrilmiş. Zemin kotunda, dükkanların olduğu bölgede yapıların cephesi; yeni tasarlanan postmodern karakteri vurgulayan bir kamuflajla sarılmış.
Proje, 29 yapıda 12.5 ila 45 metrekare arasında değişen 18 farklı daire tipinde 900 konut için 500’den fazla kiralık birim içeriyor. Bu çeşitliliği sağlamak için mevcut kentsel alan temel olarak yeniden tasarlanmış ve şehrin genç sakinlerinin yaşam standartlarına uygun olarak modernize edilmiş. Bireysel konutların bir araya getirdiği bir sistemden ziyade bir topluluk yaratmayı amaçlayan Doffice, bağlamında, yapılar arasında bu amaca hizmet eden müdahaleler yapmış.
Yedi asansör ile yapıların beşinci ve yedinci katları yatayda birbirine bağlanarak; üç boyutlu sirkülasyon ağı ile kamusal bir kimlik ortaya konulmuş ve konaklama birimlerinin sınırlı yaşam alanlarının genişletilmiş. Bir diğer kamusal alan unsuru da iki bitişik yapının beşinci katlarını kapsayan 200 metrekarelik ortak bir yaşam alanı. Bu alan bir spor salonu, okuma alanı, çok amaçlı toplantı alanı, birimlerde yaşayanların kullanımına açık ortak bir mutfak içeriyor. Çatı katı da bir kamusal alan olarak düşünülen sistem; bu kotta umumi tuvaletlere, sebze yetiştirilebilecek alanlara ve kullanıcıların bir araya geldiği salonlara ev sahipliği yapıyor. Konut sakinlerinin bu ortak alanları günden güne sahiplenmeleri ve böylelikle alışılmamış bir konut kompleksinde, işleyen bir mahallenin büyümesini desteklemeleri amaçlanıyor.