Singapur’da Doğa İçinde Bir Kentsel Tasarım Projesi

Henning Larsen, Singapur'da bir kentsel dönüşüm projesi olan 21,5 km uzunluğundaki The North-South Corridor’un masterplan danışmanlığını üstleniyor.

Ekip, bu projeyle toplu taşımanın, aktif mobilitenin, topluluk odaklı alanların ve yeşil alanların sorunsuz bir şekilde entegrasyonunu öngörüyor. Koridor boyunca yer alacak yollar, bir dizi halk katılım oturumu aracılığıyla yerel topluluklar ve paydaşlarla birlikte tasarlanacak.

Proje, 6 km uzunluğunda Community-Industrial Segment, 7 km uzunluğunda Ecological Loop, 5 km uzunluğunda People’s Wellness Corridor ve 3.5 km uzunluğunda Cultural-Heritage Segment olarak dört ana bölgeden oluşuyor. Ayrıca, bu alanlarda keşfedilecek 20’den fazla önemli nokta bulunacak.

Singapur’un doğa içinde şehir olma vizyonunu yansıtan proje, yeşil dönüşümler aracılığıyla mahalleler ile tarihi bölgeleri birbirine bağlayacak, mevcut parklar ile yeşil koridorlarla uyumlu olacak. Projenin ana özellikleri arasında, yeşillikler ve biyolojik çeşitlilik içinde yeni yürüyüş, bisiklet yolları bulunacak. Koridor boyunca yer alacak yeşil gölgelikler, bu alanı çekici ve davetkar bir açık hava mekanı haline getirecek şekilde tasarlanacak. Tasarım, yeni yeşil alanlar ve doğrusal parklar oluşturacak ve kentsel ekosistemleri geliştirecek.

Proje, yerel toplulukların ihtiyaçlarını karşılayan, yerel kültür ve mirası yansıtan ve Corridor’a bitişik alanlardaki gelecekteki değişikliklere uyum sağlayabilen anlamlı kamusal alanlar oluşturuyor. Kapsayıcılık düşünülerek tasarlanan bu bölgeler, her mahallenin benzersiz karakterini tamamlayan etkileşimli deneyimler sunacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın