Sivil Mimari Bellek Ankara 1930 – 1980 Yapı Envanteri Sergisi

Ankara’da 1930-1980 Yılları Arasında Sivil Mimari Kültür Mirası: Araştırma Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi'ne ait envanter kayıtları, Koç Üniversitesi VEKAM tarafından dijital koleksiyon olarak erişime açıldı.

Ankara’da 1930-1980 Yılları Arasında Sivil Mimari Kültür Mirası: Araştırma Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi; konut özelinde sivil mimarlık yapılarına dikkat çekilmesi, bu yapıların araştırılması, belgelenmesi, öte yandan kültür mirası olma özelliklerinin ortaya konularak bu yapıların korunmasının sağlanması için ölçütler geliştirilmesi amacıyla yürütüldü. Proje kapsamında oluşturulan envanter, Ankara’nın Çankaya, Altındağ, Mamak, Keçiören, Yenimahalle ilçelerinde tespit edilen 1930-1980 arasında inşa edilmiş ve proje çerçevesinde belirlenen kriterleri barındıran sivil mimari yapılarına ait belgeleme sürecinde elde edilen bulgulardan derlenen kayıtlardan ve materyallerden oluşuyor.

Başkent Üniversitesi bünyesinde yürütülen proje, TÜBİTAK ve Koç Üniversitesi VEKAM tarafından desteklendi. Proje kapsamında, VEKAM tarafından Tarih Yazımında Sivil Mimarlık, Korumada Sivil Mimarlık, Ankara’da Sivil Mimari Bellek kitapları ile Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 Sergi Kataloğu yayınlandı. Bunların yanı sıra ulusal ve uluslararası bildiriler, makaleler, çalıştaylar, ulusal ve uluslararası poster sunuşları, ulusal ve uluslararası sergiler, sunuşlar, basın haberleri projenin çıktıları arasında yer alıyor.

Koleksiyonu incelemek ve proje detayları ile ilgili bilgi edinmek için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın