Projesi, City of Los Angeles Bureau of Engineering tarafından açılan uluslararası bir yarışma ile elde edilen Sixth Street Viyadüğü'nün Los Angeles için ikonik ve kalıcı bir dönüm noktası olması hedefleniyor.
Yeni Los Angeles Sixth Street Viyadüğü, Los Angeles Şehri için dönüştürücü bir altyapı projesi. Orijinal 1932 köprüsünün yerini alacak ve Boyle Heights’ta yaşayanları doğuya, Arts District ve Downtown’ı batıya birleştirecek. Tasarım, City of Los Angeles Bureau of Engineering tarafından yönetilen uluslararası bir yarışmanın ürünü.
Michael Maltzan Architecture (Tasarım Mimarı), HNTB (Mühendis ve Yönetici Mimar), Hargreaves Associates (Peyzaj Mimarı) ve AC Martin’den (Kentsel Planlama) oluşan tasarım ekibi, Viyadük’ün Los Angeles Nehri’ni geçen basit bir ana yol geçişinden daha fazlası olduğu temel anlayışıyla işe başlamış. Bunun yerine proje, şehir için arabaları barındıran ve önemli yeni bisiklet bağlantılarını içeren çok modlu bir gelecek öngörüyor. Ayrıca, yayaların Viyadük’e yalnızca uç noktalarından değil, köprüyü, Los Angeles Nehri’ni ve gelecekteki kentsel peyzajları daha anlamlı bir ilişki içinde birbirine bağlayarak, açıklığın tamamı boyunca da erişebilmeleri için bağlanabilirliği artırıyor.
Viyadük tasarımı, mühendislik ve mimarinin eşit olarak yararlanıyor ve doğudan batıya doğru uzanırken köprünün kuzey ve güney kenarları boyunca yükselen ve düşen on çift kemer ile tanımlanıyor. Bu tekrarlanan beton kemerler ve kablo destekli yol güvertesi aynı anda zarif ve verimli. Tasarım yaklaşımı, tekrarlama yoluyla viyadük mimarisini birleştiriyor ve optimize ediyor, kemerlerin, karayolunun ve iskele formlarının tekrar tekrar kullanımıyla benzersiz bir konfigürasyon yaratıyor. Kemerler güverteden dışa doğru eğimli ve parçalar halinde inşa edilmiş. Planda dışa doğru açının altında tekrarlayan ayak formları, köprünün iç ve dış profillerinin geometrilerini çözüyor. Çevresinde kablo kafesinden sarkan köprü güvertesi, oldukça verimli, ince bir profildir. Viyadük açıklıkları benzer olduğu için, her bir iskeledeki temeller de hemen hemen aynı, bu da verimliliği daha da artırıyor.