Sundurmanın Mikro Yaşam Birimine Dönüşümü

İtalya’daki Albino kasabasının merkezinde yer alan, sadece 25 metrekarelik alanı kapsayan mikro kabin, Francesca Perani tarafından İtalya ve İran kökenli 2 kişilik bir aile için tasarlanmış.

Mikro kabin, bir zamanlar depolama alanı olarak kullanılan ve özel bir bahçeye bitişik olan açık bir sundurmanın tamamen yenilenmesinden oluşuyor. Francesca Perani’nin tasarıma karşı tutumu, zayıf ama güçlü karakterize edilmiş malzemeler, cesur renkler, ironik ve eğlenceli, dramatize edici bir mimari.

Restore edilen bina, 1968 yılında Mimar Armen Manoukian tarafından inşa edilen ve 2008 yılında yine Francesca Perani tarafından yenilenen modern bir villanın bir uzantısını temsil ediyor.

Delikli bir metal ızgara, güney cephesinin önünde serbestçe katlanıyor ve üçgen özel bir bahçeyi tanımlıyor. Pers kemerleri ve güneş kırıcıları aynı zamanda gizlilik ihtiyacına işlevsel bir yanıt olarak yer alıyor.

Mevcut binanın sınırlı boyutları ve aşırı darlığı, iç mekanda esnekliği ve çoklu kullanımı anahtar faktör haline getirmiş.

Düşük maliyetli malzemeler, ısı yalıtımına dikkat, esneklik ve gizlilik, cesur, çağdaş mimarinin ve İran kültürünün güven verici bir samimiyet ve sıcaklık hissi yarattığı bu projenin temel unsurları.

Etiketler

Bir yanıt yazın