Taksim’de Neler Oluyor?

Herkes İçin Mimarlık, hazırladığı taksimdeneleroluyor.com internet sitesi ile Taksim'deki süreci kronolojik bir şekilde gözler önüne seriyor.

Dernek, taksimdeneleroluyor.com‘un içeriği ve amacını şu şekilde açıklıyor:

“Herkes İçin Mimarlık olarak Taksim Projesi kamuoyuna duyurulduğu günden beri projenin yakından takipçisi olduk. Bu süreç içerisinde yaşanan belirsizlikleri ve çelişkileri uzun bir süredir bir araya getirmeye çalışıyorduk. Yaşanan son olaylar ile birlikte, bu süreci herkesin daha iyi bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Manipülasyonun ve bilgi kirliliğinin çok fazla olduğu şu günlerde bu siteyi mümkün olduğu kadar fazla insana ulaştırmamız gerekiyor.

Taksim hepimizin; trafikte bekleyenin, sabah okula, işe yetişmeye çalışanın, balkonda oturup mahalleliyle konuşanın, ramazanda iftar çadırında orucunu açanın, sokakta simit satanın, parkta top oynayanın, boğazda balık tutanın… Kısacası hepimizin.

Biz İstanbullular, Taksim’i hep beraber yenileyebiliriz. Hepimiz bu sürece dair olup sözümüzü söyleyebiliriz.”

Ekibin bir de çağrısı var. Çizelgenin güncellenmesi ve yabancı dillere (özellikle Fransızca, İspanyolca, Çince bilen), çevrilmesi için gönüllüler arıyorlar. Destek vermek için: info@herkesicinmimarlik.org

Etiketler

Bir yanıt yazın