Tamamen Ahşap Bir Bina

Tamamen Ahşap Bir Bina

Waechter Architecture tarafından Portland'da tasarlanan yapının yapısal strüktürü çapraz lamine ve glulam ahşaptan oluşuyor.

Mississippi adı verilen bina, çapraz lamine ahşap (CLT) panellerden ve yapıştırılmış lamine ahşap (glulam) kirişlerden oluşan strüktürel sisteme sahip.

Üç katlı yapı, merkezi bir avlu etrafında dizilmiş altı hacimden oluşuyor. Mimarlık ofisi “temel ve karmaşık olmayan” bir yapı tasarlamayı amaçlanmış.

İnşaat süreci, birbirinin benzeri bir kesit ve modüler sistem üzerinden sürdürülmüş. Duvarlar inşaat sahasında yatay olarak birleştirilerek monte edilmiş, ardından cephesi çelik ile kaplanmış.

888 metrekarelik bina, zemin kattaki kafe ve merkezi avlu, bisiklet park yeri, servis alanı, maker alanı ve çeşitli yaratıcı üretim araçları için diğer atölye alanları gibi çeşitli ortak olanaklar aracılığıyla bir dizi kullanıma sahip.

İkinci ve üçüncü katlarda ise ofis alanları ve daireler yer alıyor.

Projeye 2010 yılında başlayan stüdyo, “tamamen ahşap” bir yaklaşım geliştirmeden önce kapsamlı araştırmalara katılmış ve çeşitli incelemeler yapmış. Amaç, basit ve doğrudan bir mantık izleyen, aynı zamanda tasarım ifadesiyle ritim ve kısıtlama duygusunu koruyan bir alan yaratmak olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın